+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Як бути, якщо залили бензин в дизельний автомобіль або навпаки?

Нерідко відбуваються неприємні випадки, коли який-небудь водій, змінивши свій дизельний транспортний засіб на бензиновий (або навпаки), плутає пістолети на автозаправці і заправляє власний новенький авто не тим пальним. Шанси підвищуються, якщо ви володієте кількома машинами, які працюють на різних типах палива. Однак чи є це дійсно великою проблемою?

Пропаща справа - звичка

Найбільш часто помиляються з вибором пального ті автомобілісти, хто поміняв бензинове авто на дизельне. На жаль, досить важко оперативно звикнути до нового автомобіля через 3-5 років володіння автотранспортом з бензиновим мотором. А якщо ще хтось відволіче невідкладним мобільним дзвінком? В результаті, автозаправникові говориш: «як завжди» і йдеш на касу. Або ж самостійно береш пістолет з бензиновим паливом і засовуєш його в горло бачка для дизельного пального.

Бензин в дизельний силовий агрегат

Провівши заправку дизельної машини бензином, потім виявиться не дуже важко запустити мотор - в паливній системі буде достатньо солярки для його запуску і функціонування протягом деякого часу. Далі в систему стане подаватися бензин. При виникненні такої ситуації вкрай переживати не потрібно. Коли ви недавно запустили силовий агрегат, тоді треба негайно його зупинити і зателефонувати в евакуаторну службу, яка завезе вашу машину в автосервіс, де викачають з бака бензинове паливо і потім наллють назад солярку. І це виявиться найкращим варіантом.

Однак що ж робити, коли ви заправили авто і поїхали, не пригадавши про те, що сплутали пальне? Коли залили порожній бак дизельної машини бензином, та перед тим, як остаточно зупинитися, ваш автомобіль ще зможе пройти кілька кілометрів. Як тільки авто зупиниться - мотор вже не запустите. Тут знову знадобиться допомога евакуаторної служби та автосервісу. Тільки вже буде потрібно промивати бак, топливопроводи і міняти паливний фільтр. І це також не найсумніший для вас і вашої машини результат.

Найгірший варіант, коли в бачку вашої машини знаходилося багато солярки, і ви просто долили ще бензинового палива, перетворивши весь вміст в вбивчий для мотора коктейль. Авто запуститься і навіть зможе їхати. Однак дуже скоро проявляться перші симптоми того, що з силовим агрегатом щось не в порядку. Двигун значно втратить в продуктивності, стане випускати незвичайні звуки, а його температурні показники стрімко поповзуть в верх. Далі він почне перегріватися, внаслідок чого здатна деформуватися головка циліндрового блоку.

При цьому раніше мотор вже функціонував із збільшеним виробленням, що теж може призвести до його поломки. Потім - автосервіс, очищення паливної системи і ремонтно-відновлювальні роботи.

Солярку в бензиновий двигун

Випадки, коли наливають солярку в машину з бензиновим мотором, відбуваються не дуже часто. Однак коли подібне трапляється, тоді симптоми здійсненної помилки виявляються негайно: силовий агрегат випускає незвичайні шуми, втрачає продуктивність, а з вихлопу виходять «хмари» темного диму.

Внаслідок своєї величезної щільності дизельне пальне скоро сідає на днище бака (виганяючи бензинове паливо наверх) і далі проходить в паливну систему машини. Разом з тим, наявність солярки в бензиновому моторі не так вже й критично. У даній ситуації потрібно зупинити двигун, а потім спустошити бак і налити туди нового бензину.

Коли ж солярка була налита в повністю спустошений бак, тоді силовий агрегат невідкладно затихне, без яких-небудь важких наслідків.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber