+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Гірськолижно-туристичний комплекс "Мигово"

Друзі, сьогодні понеділок, а отже - час нашої традиційної рубрики, присвяченої цікавим та незвичним місцям в України, куди ми однозначно радимо завітати. А взимку ця рубрика іще й сезонна - ми пишемо про найкрутіші українські гірськолижні курорти. Ми вже встигли написати про деякі комплекси Закарпаття, Івано-Франківщини та Львівщини, цього разу - черга за Буковиною.

Один із найкращих гірськолижних комплексів Чернівецької області - лижний курорт Мигове, розташований у однойменному селі, біля підніжжя гір Кичера і Стожок, на півкілометровій вистоті над рівнем моря. Його складно назвати великим - загальна довжина трас тут складає більше 3340 м. Однак його фішка - саме у компактності. Все необхідне для вражаючого лижного відпочинку тут розташовано так, що до нього можна лижною палкою дотягтися.

Їхати сюди ліпше за все автомобілем, більше того - позашляховиком. Не маєте власного - не біда, зараз легко орендувати позашляховик Toyota Prado або Toyota RAV4 за ціною від 70$ за добу, слідкуйте за акціями. Від Києва радимо доїхати до Чернівців, а далі - 57 кілометрів до села Мигово - і ви на місці.
До послуг лижників тут - три сучасних бугельні витяги довжиною 1240 м, 1100 м та 600 м з перепадом висот від 130 м до 250 м. Також тут є два мультиліфти. Лижні траси різної складності розташовані на спеціально підготовлених схилах оснащених сніговими гарматами і ратраками.2 траси для початківців тут розташовані біля підніжжя, а 3 траси для досвідчених і професіоналів - на вершинах гір.
Для любителів катання на ковзанах тут є ковзанка. До послуг туристів - прокат лиж, сноубордів, ковзанів, саней. Початківцям допоможуть освоїти цей спорт досвідчені інструктори.

З проживанням та харчуванням тут також усе гаразд. До послуг туристів - ресторан «Гетьман» у старовинному стилі ХVII століття на 350 місць, Неаполітанська піцерія, кафе «Карпатська Зірка» з неповторною українською кухнею та чимало іншого. Також на курорті є 3 сауни - фінська, римська та кедрова, комп'ютерний зал, більярд, настільний теніс, 2 басейни і навіть пневматичний тир.

Чимало туристів їдуть сюди, щоб побувати в Національному природному парку «Вижницький», в якому радимо відшукати печеру Довбуша, Соколине око, красиві водоспади на річці Виженка.
Багатьох лижників приваблюють в Мигово нічні катання по відмінно освітленим гірськолижних трасах. П'ятниця і субота - традиційні дні нічних катань, але можна замовити їх і в будь-який інший день. Необхідно тільки зібрати групу не менше 10 осіб.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber