+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Аеропортовий збір при оренді авто

Компанії, що пропонують в прокат автомобіль, можуть розташовуватися як в межах міста, так і за його межами, поруч з аеропортом. Багато людей роблять переїзди саме повітряним транспортом, і для них пропозицію орендувати машину відразу по прильоту, без переїзду в місто, є зручним і актуальним. Але така послуга потребують невеликих додаткових витрат, які називаються «аеропортовий збір». Його стягує аеропорт, і вартість цього збору буде залежати від регіону, від встановленого керівництвом аеродрому тарифу. Орендар має право погоджуватися на додаткову суму в ціні прокату або відмовитися від такого умови оренди і шукати компанію в місті.

Аеропортовий збір збирається не тільки при оренді машини. Також він входить і у вартість авіаквитка. Аеропорт направляє зібрані за рахунок такого збору кошти на розвиток своєї структури, на благоустрій території, удосконалення послуг. За рахунок збору модернізується і ремонтується техніка, яка обслуговує аеродром, вирішуються інші важливі завдання. Аеропорт не може відмовитися від стягування суми збору, адже вона дозволяє надавати пасажирам якісні сучасні послуги зі здійснення перельотів.

Що таке аеропортовий збір при оренді авто? Під дії правила про стягнення збору потрапляють і компанії, які працюють на території аеропорту. Вони платять аеродрому оренду, але ще і мають обов'язки зі збору коштів на розвиток свого орендодавця.

Клієнт, якому потрібно взяти в прокат машина відразу в аеропорту, повинен бути ознайомлений з умовою надання послуги. Суму збору компанія може включати в ціну оренди, але піднімає її вона незначно.

Чи варто платити додаткові витрати?

Прокатні компанії в умовах оренди автомобіля повинні відразу вказати додатковий аеропортовий збір при наданні послуги. Це дозволить клієнтові розглянути для себе різні варіанти, підрахувати, чи вигідно брати машину в аеропорту.

  • Оренда авто, яке можна взяти відразу після приліт з-за кордону, дозволяє заощадити час на переїздах. Можна спокійно планувати і виконувати важливі справи, зустрічатися з потрібними людьми без запізнення.
  • Невеликий збір слід порівняти за сумою з витратами на таксі, яке доведеться сплатити до міста.
  • Якщо приїзд в місто з Європи пов'язаний з бізнесом, з рішенням ділових питань, оренда авто в аеропорту буде самим практичним і вигідним рішенням.
  • Орендованим автомобілем можна забрати також свої речі, не потрібно з важкими валізами бродити по території і шукати вільне таксі або стоянку громадського транспорту.

Аеропортовий збір, як і обов'язкові податки і страховка, є невеликою платою за зручність, комфорт. Його оплата - це рішення аеропорту, а не прокатної компанії. Але натомість у кожного, хто тільки вийшов з літака, з'являється можливість пересісти на машину і відразу відправитися в дорогу згідно з наміченими планами.

Прокат авто в аеропорту

Компанії, які надають послуги з оренди автомобілів, можуть дати практичний рада тим, хто часто здійснює перельоти між країнами або містами, - бронювати оренду авто попередньо. В такому випадку можна бути впевненим в тому, що відповідна машина буде готова до оренди, ніщо не завадить наміченим планам.

Практика стягнення аеропортового збору є в багатьох країнах, сума в євро становить від 10 до 50. Знайти компанію для оренди можна через спеціальні сайти, деякі з них можуть запропонувати страховку з нульовою франшизою. При попередній оренді необхідно буде внести і гроші за бронювання.

Якщо сайт обраної для прокату машини компанії знаходиться в аеропорту, після приземлення потрібно тільки забрати багаж і знайти офіс по навігації. Фірми, які працюють за межами аеродрому, часто надсилають для зустрічі клієнта свого співробітника.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber