+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Ужгород - цікаві місця України

Сьогодні в нашій традиційній рубриці про подорожі Україною - один з найбільш мультикультурних міст нашої країни - Ужгород. І нехай їхати до нього доведеться досить довго, проте воно того варте! Європейська архітектура, тисячолітня міська фортеця, м'який клімат і унікальна атмосфера - все це, як магнітом, притягує до Ужгорода туристів з України та Європи.

Місто розташоване практично на кордоні зі Словаччиною - так що при бажанні можна буде навіть зазирнути і в цю країну - але в уїк-енд вкластися буде важкувато. Від Києва до Ужгорода треба їхати через Рівне, Львів та Стрий, вся дорога - а це трохи більше 800 км - займають більше 10 годин. Є й інший шлях - через Тернопіль - він коротший, але дороги гірше.

При питанні "Що ж дивитися в Ужгороді?" перше, що спадає на думку - це Ужгородський замок. Йому понад тисячу років, але зберігся він - з урахуванням реконструкції в ХVI столітті - досить добре. У замку є внутрішній дворик з садом і фундаментом церкви Св. Юрія, тут відкривається чудова панорама на місто. Відвідавши замок, обов'язково зайдіть в скансен, або музей під відкритим небом - він знаходиться відразу ж біля фортеці. Тут зібрані матеріали з усіх куточків Закарпаття, представлені хатини етнічних груп і національних меншин, особливо цікава дерев'яна церква 1777 року зібрана без єдиного цвяха.

На тій же вулиці, що і замок, розмістилася церква 18 століття, яка є пам'ятником архітектури, виконана в стилі рококо - Хрестовоздвиженський собор.

Ще одне місце в Ужгороді, яке ні в якому разі не можна проігнорувати - центральна прогулянкова вулиця Корзо. Її архітектура сформувалася в кінці ХІХ - початку ХХ століть. Вулиця буквально всіяна внутрішніми двориками, милими кафешками, цікавими магазинами.

Також рекомендуємо пройтися до найдовшої в Європі липової алеї. Її протяжність - 2 км 200 м, а знаходиться вона на набережній Незалежності.

Приїхати на Закарпатті і не спробувати вино - не комільфо. Замовити дегустацію можна, наприклад, в дегустаційному залі «Шардоне» (вул. Волошина, 18б). Ще одне wine place - дегустаційний зал в готелі «Унгвар'ській» (вул. Електрозаводська, 2), а якщо вам до душі смачненьке - кращий варіант для вас - кондитерської «Штефаньо» на Духновича, 16. Відмінні оцінки на ТріпАдвізоре мають ресторани "Олд Континент "і" Чарда ".

Це лише частинка цікавинок, якими вас порадує Ужгород. Так що плануйте свій уїк-енд заздалегідь і не забувайте про це чудове місто!

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber