+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

ЩО ПОВИННО БУТИ В АВТОМОБІЛІ ВЗИМКУ

Існує маса рад в мережі, які підкажуть, що має бути в машині з речей в зимову пору року. Але в міській поїздці, коли водій авто не буде виїжджати на трасу, необхідна тільки 1/100 з цього списку. Справа в тому, місцева влада намагаються чистити міські дороги, так що вони цілком прохідні навіть для невеликих жіночих машин з низьким кліренсом. Тому розглянемо, що потрібно обов'язково водіям тримати в багажнику легковика і позашляховика під час міської поїздки або по трасі взимку.

Базовий набір для поїздки по місту в зимову пору року

У список потрапили речі для повної безпеки автомобіліста в машині і для допомоги іншим водіям, що потрапили в біду:

  • Буксирувальний трос.
  • Набір інструментів - ключ для свічок, коліс, ізоляційна стрічка, викрутка, стрічкові хомути, плоскогубці та ін. На розсуд самого власника машини.
  • Знак аварійної зупинки, що попереджає інших учасників руху про Вашу присутність на дорозі.
  • Привід для прикурювання машини від АКБ іншого транспорту. Зазвичай вони потрібні тільки взимку, але возите обладнання завжди з собою, про всяк випадок.
  • Резервний запас рідини омивача скла. Підійде пляшка 1л.
  • Щітка для очищення снігу зі стекол і машини з м'яким ворсом.
  • Скребок для зняття льоду з авто.

Наявність цих предметів і пристосувань забезпечить вам безпечну поїздку при експлуатації транспортного засобу в зимову пору року в межах міста. Під час холодів машина відчуває серйозні навантаження, так що не завадить час від часу поглядати на рівень масла в двигуні і охолоджуючої рідини. Це ази, про які не варто забувати водіям навіть влітку.

Речі для поїздок по трасі

Найбільш серйозні ситуації з машиною можуть виникнути взимку по трасах України. Автоводіїв можуть чекати сюрпризи, які знижують безпеку поїздки. Слід розуміти, що возити з собою потрібно майже все, так як поруч може не бути водіїв, які прийдуть на допомогу.

Збираючись в поїздку за місто взимку, не забудьте покласти в багажник наступне:

  • Лопату для відкопування транспорту. Вона зможе допомогти і іншим водіям в непередбачених ситуаціях на дорозі.
  • Теплі пледи на кожного пасажира + водія. Додайте до списку гарячий чай в термосі, грілки, що працюють від ЮСБ-зарядки або автономно.
  • Папір, дрова, сокира для рубання дров, сірники. Іноді доведеться розводити вогонь, щоб зігрітися на трасі, занесеної снігом.
  • Їду і запас води, щоб як мінімум добу перечекати снігову бурю в дорозі.
  • GPS-навігатор, карти. Це зручно використовувати, коли траса повністю прихована під снігом. Водії можуть виїхати в поле, збитися зі шляху.
  • Додатковий акумулятор для машини. Сів за містом АКБ стане неприємною несподіванкою для водія.

Підготуйте до поїздки по трасі заздалегідь. Звичайно, все залежить від самої дороги і маршруту. Якщо їсте від Києва до Чернігова, то дороги там намагаються чистити, траса освітлена ліхтарями, можна вважати, що пересуваєтеся по міській місцевості. По маршруту Одеса - Рені краще візьміть додатково ліхтар і пару запасних коліс.

Поїздка в позашляховику - список необхідних речей взимку

Окремо стоять власники позашляховиків, у яких список речей трохи відрізняється від водіїв легковиків. Йдеться про поїздку в машині великої прохідності, але по бездоріжжю і в зимову пору року. В цьому випадку спрацьовує народна істина - чим дорожче транспорт, тим далі доведеться йти за трактором.

Підготуйтеся до зимовому бездоріжжю, зібравши повний пакет речей, які можуть стати в нагоді в умовах української зими:

  • Комплект інструментів для ремонту машини, зміни коліс і всього іншого, що можна зробити самостійно в умовах бездоріжжя.
  • Додаткові пристосування для допомоги іншим водіям, як лопата, трос, лебідка. З досвіду водії просять брати не одну, а дві лопати, щоб працювати в 2 руки. Список можна доповнити іншими речами для безпеки і страховки на дорозі.
  • Телефон евакуатора, тракториста або водія на ще більш потужному позашляховику. Це точно дозволить без побоювання їздити по полях, гірській місцевості.
  • Ланцюги протиковзання та інші речі для самостійного виїзду зі снігової пастки.
  • Напарник, який допоможе разом справитися з усіма вищезгаданими проблемами.

Такі пристосування вашу поїздку взимку по бездоріжжю впевненою і безпечної. Головне, пам'ятайте про можливості свого авто, щоб ви не займалися ремонтом в дорозі через те, що вчасно не пройшли технічний огляд машини і не встигли замінити відпрацьовану деталь. Завжди майте під рукою телефон людини, до якого можете звернутися за допомогою. Подбайте про повну зарядку акумулятора вашого телефону, візьміть з собою потужний power bank.

Висновок. Зимова поїздка може бути незвичайної, захоплюючою, нести в собі масу позитивних емоцій, але при цьому ще й небезпечною. Це час року - не найкращий друг водія. Заповніть свій багажник дійсно важливими і потрібними речами, які швидко допоможуть вибратися з будь-якої складної ситуації, збережуть час і гроші.

Не забудьте записати в блокнот номери телефонів різних служб. У різних областях України працюють спеціальні аварійні служби, які можуть приїхати допомогти в непередбачених ситуаціях. Слід забити в телефон контакти приватних компаній і служб, які за гроші приїдуть за першим дзвінком.

Якщо ви орендуєте машину в компанії BLS для подорожі в зимову пору року по трасі або бездоріжжю, то вам не потрібно збирати тривожний «чемоданчик» або уточнювати телефони МНС-ників і служб евакуаторів області. Всі важливі моменти служба прокату бере на себе. Всі позашляховики і легкові машини в автопарку вчасно проходять ТО і технічний огляд після клієнта.

За окрему плату менеджери додадуть всередину салону GPS і інтернет з вайфай для зручності водія і пасажирів. Щоб взяти машину в оренду в Києві та інших містах України або Європі, заповніть просту заявку на сайті компанії. Все інше фірма візьме на себе.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber