+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Рейтинг кращих кросоверів для українських доріг

Автомобілі міцно увійшли в життя сучасної людини. У 2020 році вже неможливо уявити собі людство без даних засобів пересування. Особливою затребуваністю сьогодні користуються невеликі позашляховики, іменовані кроссоверами. Кросовер - це порівняно молодий тип кузова, який багато в чому схожий з конструкцією справжнього позашляховика. Разом з тим, в якості основи при виробництві застосовується платформа стандартного легкового автомобіля. Цей вид транспортних засобів можна охарактеризувати, як універсал, збільшений в розмірах і зовні схожий на позашляховик.

Відзначимо, що бюджетний позашляховик може за своїми ходовим характеристикам нічим не відрізнятися від звичайного легкового авто. Однак, деякі моделі можуть мати повний привід і добре показувати себе на поганих дорогах. Якщо перед вами стоїть питання щодо того, який кросовер вибрати? То тут варто керуватися власними потребами і фінансовими можливостями.

Зовні кросовер нагадує потужний позашляховик, але чудово почувається на міських дорогах. Його головними особливостями є платформа від легкового авта, висока посадка, просторий салон та повний привід.

Кросовер – це та ж легкова машина, але з більшою прохідністю та місткістю. В управлінні простий, легко слухається керма, чудово справляється з різкими поворотами та миттєвим гальмуванням. Деякі експерти порівнюють даний тип машин із універсалами, що не заважає використовувати їх на різних трасах.

Головні переваги кросоверів

Сучасний автомобільний ринок переповнений транспортними засобами даного типу. Абсолютно всі виробники прагнуть надати своїм покупцям якісний джип, який буде добре показувати себе і в міських умовах, і в разі виїзду за межі нормальних доріг. Сьогодні дорогі і бюджетні кросовери в Україні знаходяться на піку популярності. Це обумовлено перевагами автомобілів цього класу. Кросовери можуть похвалитися:

  • непоганий прохідністю, забезпеченої високим кліренсом (в деяких випадках повним приводом),
  • хорошою безпекою. Окрім наявності великого числа інноваційних захисних систем, поліпшена захищеність даних авто забезпечується завдяки більш значним розміром і вагою (в порівнянні з легковими моделями),
  • містким і комфортним внутрішнім салоном. У внутрішньому просторі таких транспортних засобів зможуть з комфортом розташуватися 4-7 пасажирів і водій. Є варіації з трьома рядами сидінь. Багато моделей оснащуються складним другим (і третім) рядом сидінь. Це дозволяє перевозити великогабаритні речі,
  • респектабельним, престижним зовнішнім виглядом. Найкращі кросовери нічим не поступаються за привабливістю елітним позашляховим аналогам,
  • зручністю управління. Водійське крісло в кроссоверах розташоване вище, ніж в легкових автомобілях. Завдяки цьому водій отримує хороший огляд.

Класи кросоверів

Перед тим, як вибрати позашляховик даного типу, варто визначитися з його класом. Інтерес покупців до цього типу авто стимулює автовиробників на випуск моделей з різними характеристиками. На даний момент часу можна виділити наступні підкласи кросоверів:

  • повнорозмірний,
  • середньорозмірний,
  • компактний,
  • міні або субкомпактний.

Якщо говорити про полноразмерном класі, то тут присутні моделі, що відрізняються значними розмірами. Це таке собі перехідна ланка між легковими автомобілями та повноцінними позашляховиками. Головний упор в цих моделях робиться на максимальну схожість з утилітарними аналогами. У цьому підкласі представлені повнопривідні автомобілі, які можуть справлятися з легким бездоріжжям.

Середньорозмірні кросовери відрізняються значно меншими розмірами, ніж вишерассмотренние моделі. Це надійний і багатофункціональний тип транспорту, який може використовуватися для різних цілей. Якщо ви бажаєте придбати або орендувати машину для міського пересування і нечастих поїздок на природу, то це ідеальний вибір.

Серед найбільш відомих і популярних представників цього класу можна виділити наступні моделі авто:

  • Kia Sorento,
  • Chery Tiggo,
  • Citroen C5 Aircross,
  • Hyundai Tucson.

Середньорозмірні кросовери

Компактні кросовери - категорія, де представлені порівняно дешеві моделі. Такі недорогі кросовери створюються на платформі автомобілів класу В + або С. Габаритні розміри таких авто можуть вміщуватися в рамках стандарту «гольф-класу». У рейтинг кращих компактних кросоверів можна поставити:

  • Skoda Karoq,
  • Toyota RAV4,
  • Ford Kuga.

Компактні кросовери

Моделі з субкомпактного класу більше схожі зі звичайними легковими машинами з підвищеними показниками прохідності. Ці недорогі позашляховики можна легко переплутати з іншими видами кузовів. До найбільш яскравих прикладів класу міні можна віднести:

  • Nissan Juke,
  • Kia Soul,
  • Ford EcoSport.

кросовери субкомпактного класу

Особливості вибору кросовера

Не має значення вибираєте ви кросовер в автосалоні або просто бажаєте орендувати цей тип транспорту на короткий термін, необхідно керуватися загальними правилами. Так, під час вибору компактного позашляховика, потрібно звертати увагу на:

  • число пасажирів. Компактні кроссвери рідко вміщують більше 5 людей. Тому, якщо вам необхідний транспорт для 6-7 пасажирів, то варто віддати перевагу автомобілям з повнорозмірного класу. Такі авто, нерідко, оснащуються третім рядом сидінь,
  • кількість багажу. Необхідно ознайомитися з розміром вантажного відсіку авто і постаратися уявити собі сумки, палатки, рюкзаки, кухонне обладнання та їжу, яка буде взята людьми в подорож,
  • маршрут слідування. Місто або бездоріжжі - один з основних критеріїв вибору авто. Якщо ви плануєте часто виїжджати на природу, то повний привід буде дуже корисний. Також необхідно звертати увагу на кліренс машини. Деякі моделі кросоверів не можуть похвалитися великим дорожнім просвітом і не мають спеціальних «електронних помічників» для подолання бездоріжжя. Такі авто підійдуть тільки для міської експлуатації,
  • можливість експлуатації в екстремальних умовах. Якщо ви проживаєте в регіоні, де сніг є таким же поширеним явищ, як і сонячні промені, то без повного приводу буде складно обійтися,
  • потужність двигуна і витрату палива. Дизельні ДВС характеризуються великими потужностними показниками і невисоким витратою пального. Однак, їх обслуговування є більш дорогим.

Рейтинг кращих кросоверів

Підбираючи кросовер для особистого використання, звичайно, потрібно звертати увагу і на виробника транспорту. Передові компанії мають гарні доробки і можуть запропонувати своїм споживачам найбільш якісні моделі авто.

ТОП 5 кросоверів з бюджетної категорії

  1. Hyundai Tucson. Вважається одним з кращих творінь корейської автопромисловості.
  2. Renault Duster. Ця машина паркетник з Франції особливо популярна серед наших автомобілістів. Даний факт обумовлений доступною ціною, великим набором опцій вже в базовій комплектації і поліпшеними можливостями пересування по пересіченій місцевості,
  3. Kia Soul. Відрізняється поєднанням технічних нововведень, футуристичний дизайном і спортивним характером. Цю модель дуже люблять молоді люди,
  4. Ford Eco-Sport. Порівняно недорогий американець, який створений для міських умов експлуатації,
  5. Nissan Qashqai. Надійне японське авто, яке відрізняється стильним унікальним дизайнерським виконанням і масою електронних помічників.

Якщо визначення недорого і надійно для вас не сумісні, то зверніть увагу на кросовери класу Люкс. Головною цільовою аудиторією «люксових» авто є самодостатні люди з непоганим доходом. Вибираючи кращий кросовер для українських доріг, вам неодмінно варто заглянути в наступний список.

ТОП 5 кросоверів класу Люкс

  1. Volkswagen Touareg. Позашляховик від німецького автогіганта завжди славився надійністю, елегантним стилем і престижністю,
  2. BMW X3. Сучасні технології, яскравий дизайн, що запам'ятовується, якісні оздоблювальні матеріали - все це характеризує автомобіль, який народився в Німеччині,
  3. Porsche Cayenne. Преміальний представник в сімействі кросоверів. Багато хто називає саме Порш найкращим сучасними люксовим кросовером,
  4. Toyota Highlander. Характеризується справжньої японської надійністю і здатністю вмістити велику кількість пасажирів (до 8 чоловік). Це кращий вибір для сімей, в яких є відразу кілька дітей,
  5. Audi Q7. Люксовий кросовер, що відрізняється розкішним зовнішнім виконання, високим рівнем безпеки і багатим салоном.

Кращі кросовери б/у

Новий позашляховик відомого бренду з масою технічних фішок коштуватиме недешево. А хороший кросовер можна придбати за доступною ціною, в межах 15 тис. доларів. Слід звернути увагу на найкращі кросовери бу:

  • Subaru Forester. Модель відрізняє привабливий вигляд, гарні ходові якості, місткість, комфорт. Водії гідно оцінили позашляховик й охоче придбавають моделі навіть 2012 р. в.
  • Mitsubishi Outlander 2014 користується популярністю завдяки значним габаритам, місткому салону, потужному двигуну. Машина легко може змагатися з прохідністю легендарного RAV4. Лаконічний дизайн доречний і на міських вуличках, і в сільській глибинці. Просте обслуговування, наявність комплектуючих роблять модель популярною.
  • Nissan X-Trail показує відмінні їздові якості бездоріжжям. Його відрізняють впевнене зчеплення, слухняне кермо, повнопривідне оснащення.
  • Nissan Juke. Є найстильнішим і найпопулярнішим. Представлено моделі з різним типом двигуна та вбудованими опціями додаткового прискорення.
  • Suzuki Jimny. Вирізняється високою прохідністю, чіткими формами. Оновлена підвіска забезпечує плавне переміщення будь-якою дорогою. Кліренс складає 210 мм.
  • Citroen C3 Aircross. Випускається із 2017 року. Корисний об'єм салону можна змінювати за рахунок складання заднього дивану. Практичний, ергономічний та комфортний автомобіль.

Найкращі вживані кросовери відповідають усім вимогам безпеки та надійності.

Компактні позашляховики

Для любителів їзди бездоріжжям невеликою компанією автоконцерни випустили міні-варіант потужного транспорту. Компактні позашляховики відразу виділяються на дорозі, маневрені, доступні за ціною. Серед популярних марок називають:

  • Nissan Juke. Є найстильнішим і найпопулярнішим. Представлено моделі з різним типом двигуна та вбудованими опціями додаткового прискорення.
  • Suzuki Jimny. Вирізняється високою прохідністю, чіткими формами. Оновлена підвіска забезпечує плавне переміщення будь-якою дорогою. Кліренс складає 210 мм.
  • Citroen C3 Aircross. Випускається із 2017 року. Корисний об'єм салону можна змінювати за рахунок складання заднього дивану. Практичний, ергономічний та комфортний автомобіль.

Кросовер стане надійним помічником у подорожах, доставить у будь-яку точку планети пісками, вибоїнами, височинами незалежно від погоди.

Компанія BLS пропонує взяти в оренду кросовер будь-якого типу. В автопарку компанії представлені як компактні недорогі автомобілі, так і елітні моделі, здатні зробити відмінне враження на оточуючих. Кросовери підійдуть для сімейних поїздок, урочистих заходів, зустрічей ділових партнерів з аеропортів і звичайного пересування по місту з максимальним комфортом. Кросовер - це вибір для тих, хто бажає отримувати від життя найкраще.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber