+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Місто Тернопіль

Тернопіль - одне з небагатьох міст західної України, про які ми досі не писали в наших традиційних тревел-оглядах. Тож нині прийшов і його час! Тим паче, ми певні, що в це місто ви закохаєтесь! Адже це - один із наймальовничіших обласних центрів України.

Доїхати з Києва до Тернополя можна приблизно за 6 годин. Найкраще на такий уїк-енд поїхати на перевіреному автомобілі, тож рекомендуємо орендувати нові та технічно бездоганні авто за кращою ціною. Запитайте менеджерів про тариф “уїк-енд” - з ним ви отримаєте практично повні 3 дні за ціною 2-х.

Тернопільською “фішкою”, без сумніву, є величезний живописний став просто посеред міста. Він - ровесник Тернополя, однак під час Другої Світової водойма сильно постраждала, тож у 50-х роках її довелося відновлювати. Зате зараз став по праву вважається туристичною родзинкою міста. А іще від набережної ставу радимо пройтися містком на Острів закоханих - ваш Інста-аккаунт нізащо не пробачить вам відсутність фото звідси.

Де є став - там неодмінно має бути й набережна. Тернопільську, до речі, чомусь називають «Циганкою». Тут є чимало колоритних та недорогих закладів, в яких можна посмакувати кавою, милуючись красою озера. Крім того радимо не оминати увагою аераційний фонтан. Його довжина - 300 метрів і він вважається одним із найдовших в Україні. “Стріли” фонтану підсвічуються різними кольорами, що робить набережну іще живописнішою.

У Тернополі є власний замок, закладений в далекому 1540 році засновником міста, великим коронним гетьманом Яном-Амором Тарновським на місці староруського поселення Сопільче. Зараз замок, перебудований у ХІХ столітті, більше нагадує палац, однак це не причина його ігнорувати.

З-поміж храмів найбільшої уваги заслуговує Воздвиженська (Надставна) церква – і не лише тому, що це найдревніша релігійна споруда Тернополя. Як і замок, ця церква побудована засновником міста, коронним гетьманом Я. Тарновським. Вартий уваги й Тернопільський кафедральний собор.

Іще одна архітектурна приваба Тернополя - Венеціанський, або ж Італійський дворик. Це одна з найколоритніших пам’яток міста. Свою назву дворик, розташований по вул. Чернівецькій, 66, отримав завдяки колонам, фасадам та аркам, які надають йому схожості з архітектурними компонентами італійських будинків.

А як щодо обідів та ночівлі? Традиційно звернемося до порад tripadvisor. Найбільші рейтинги мають ресторани “Файне місто”, “Ковчег” та “Старий млин”. Серед готелів найпопулярніші “Авалон Палас” та “Галичина”. Тож бажаємо незабутнього уїк-енду у Файному місті!

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber