+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Куди поїхати взимку у вихідні на авто по Україні

Подорожувати можна в будь-який час року. Кожен з сезонів робить природу і вид міст особливими. Нижче ми покажемо, куди поїхати взимку на вихідні в Україні на особистому або орендованому авто. Таємничі ліси, середньовічні маєтку, красиві площі і приголомшлива архітектура - все це доповниться снігом, і стане виглядати чудово.

Чому на авто краще

Не заглиблюючись до 5 цікавих зимових маршрутів по Україні, ми підкажемо, чому ж в холодну пору потрібно пересуватися на машині. Ви, звичайно, можете використовувати місцевий транспорт, але тоді не зможете подивитися багато красивих місць, а будь-яка екскурсія завжди йде по накатаній. З транспортом ви самі робите собі свято, не орієнтуючись на інших.

Якщо врахувати число пам'яток в нашому списку і міст, то на машині ви багато встигнете подивитися за вихідні, і не потрібно брати відпустку. Замість двох днів поїздами, ви витратите час на цікаві місця і пам'ятки. Більше проведете часу на лоні природи.

При цьому беріть краще машину в оренду, адже на це є ряд вагомих причин:

  1. Свобода пересування, але про це ми говорили раніше.
  2. Ваше особисте авто буде в цілісності й схоронності. Чи не вб'єте підвіску, ганяючи по гірських дорогах, не подряпаєте крила про гілки і т.д. Компанія BLS оновлює свій автопарк щорічно, тому можна бути впевненим у надійності орендованого транспорту.
  3. Комфорт в дорозі - від докучливих сусідів до наявності кондиціонера в салоні.
  4. Самі контролюєте обсяг багажу. Ви заощадите грошей, якщо візьмете з собою намет. При бажанні - просто більше речей. Це будуть незабутні вихідні з родиною.
  5. Оренда - це завжди актуально. Вам не доведеться планувати подорож на місяці вперед, викуповуючи квитки на поїзд в сезон. В Україні, вже навіть вступаючи в продаж, ЖД квитків на популярні маршрути годі й шукати.

В одному можна бути впевненим, що, зважившись отримати авто напрокат, ви залишитеся задоволені. І такий досвід додасть вам впевненості в майбутньому. Можливо, ви захочете з'їздити на машині в Європу.

ТОП-5 цікавих зимових маршрутів по Україні

Відразу скажемо, що в списку ви не знайдете Львова, Києва та інших великих міст. Це банально, все можна подивитися самостійно, і ви про це знаєте. У списку будуть більш вузькі, «кошерні» маршрути. Уявімо все якомога більш детально.

Поїздка №1. Направлення на Херсон

Почніть тур з Шато Трубецького. Винні угіддя князя розташовані в Херсонській області. На сьогодні це єдине історичне шато в нашій країні. Туристи прямують сюди, щоби скуштувати смачні вина, зробити купівлі в фірмовому магазині, дізнатися історію створення цього напою.

Перші виноградники в цьому місці з'явилися в 1898 році. Виростали тоді 2 сорти винограду - Рислінг Рейнський і Каберне-Совіньйон. Перші збору відразу принесли визнання в суспільстві. Вино зайняло 1 місце на виставці у Франції. Зараз вина випускають для українського споживача і на експорт.

У 2009р. проведена повна реконструкція старої будівлі, відновили вежу з оглядовим майданчиком. У процесі ремонту будівельники знайшли 2 пляшки 1914 року розливу. Одну залишили в стінах виноробні, а другу віддали нащадкам князя. Цікаву подорож по Україні на авто взимку в Шато Трубецьких підходить тим, хто хоче чогось нового на вихідних. Скуштувати смачні напої і трохи зануритися в історію.

Якщо втомитеся пити вино, можна побувати на гейзері в Херсонській області. Це воістину зимову відпустку з оздоровчим ухилом. Зверніть увагу на гарячі джерела з термальною водою в селі Бехтери, поруч з Залізним Портом. Біля джерела вирізані купальні. Вдень і вночі там тепла вода комфортної температури. Саме тому такий відпочинок в холодну пору року користується популярністю. Є окрема зона із лікувальні грязі.

Назвати курортом місце поки не можна, територія тільки розвивається. Але вже там є приміщення для перевдягання. Туристів відсутність комфортабельних номерів не відлякує. Взимку так приємно поніжитися в гарячій ванні.

Відвідування купальні дає позитивний ефект від лікування наступних захворювань:

  • Шкіри обличчя і тіла.
  • ОРА
  • Нервової системи.
  • Дихальних шляхів.
  • Судинної системи.

Не забудьте проконсультуватися зі своїм лікуючим лікарем, а також перед відвідуванням нового курорту в Херсонській області - прочитати інструкцію про кількість і часу перебування у воді. Крім мінералів у воді є бор, бром і йод, що дозволяють відновити йодний баланс в організмі, поліпшити обмін речовин.

Поїздка №2. Карпати - завжди хороша ідея поїхати на вихідні на машині

Для багатьох зима асоціюється з поїздками на гірськолижний курорт Буковель. Тут і ярмарки з кінця грудня, можна покататися на лижах, ковзанах, навіть в собачих упряжках. Сімейний відпочинок гарантований.

Є ряд місць, куди не всі відпочиваючі з України змогли дістатися:

  1. Плав'є - селище, де знаходиться гірськолижний комплекс Плай. На цю гору приїжджають в будь-який час року. Взимку можна спуститися з 5 трас, де є зони для новачків і професіоналів.
  2. Обсерваторія «Білий слон». Похід на один день - це обов'язково подорож на гору Піп-Іван Чорногірський. На ньому буде розташована метеостанція, датована 1936 років споруди. З 1944 року пустує, хоча стіни збереглися і донині.
  3. На авто можна з'їздити до фортеці Палану на березі Латориці в Мукачево. Раніше земля була частиною князівства Трансільванія, а там рукою подати до найцікавіших історій про зловісних вампірів. Тут купите сувеніри, є кафетерій.
  4. На закуску - палац графів Шенборнів, який ще називають замок Берегвар. Раніше це було володіння графа, зараз - заздоровниця з математичним і астрологічним ухилом.

Покійний Шенборн захоплювався астрономією. Примітно, що садиба збудована цікавим чином. Всього там 12 вхідних дверей, скільки і знаків зодіаку, 365 вікон - скільки днів в році, не рахуючи високосний. Всередині будівлі - штучна водойма + дендрарій. Дуже красиво, колом загадкова атмосфера.

Поїздка №3. Кам'янець-Подільський & Чернівці

Ідеальний маршрут для романтичної поїздки. Місто Кам'янець-Подільський вважається історичним центром Поділля. Перші будинки тут з'явилися в 11 столітті, а в 12в. територія потрапила до складу Галицько-Волинського князівства. Пізніше литовські вельможі збудували замок з каменю, який стоїть донині. Будова по праву вважається візитною карткою місця. На всіх листівках і марках Укрпошти саме цей виду на фортецю. Але це не єдине, що можна тут подивитися.

Ось ряд причин, чому коштувати їхати на автомобілі Кам'янець-Подільськ:

  1. Національний парк «Подільські Товтри», де унікальний ландшафт. Тут тобі і печери, гори, мінеральні джерела. Таке відчуття, що відправився подорожувати в окремий регіон. Поїздок в мережі в цьому напрямку багато, але туристи найчастіше вибирають шлях через село Вербка.
  2. Спорудження «Руські ворота» з башточками і зміцнення на річці Смотрич.
  3. Собор святих апостолів Петра і Павла. Там побачите саму будову, тріумфальні ворота, дзвіницю, мінарет.
  4. Міст висотою в 38м під назвою «Новопланівський». Це оглядовий майданчик, з якого відкривається дивовижний краєвид на місто.
  5. Частина Старої фортеці «Турецький бастіон» з 4-ма приміщеннями древніх казематів.

Після можна податися в інший замок в Хотині або в печеру Млинки. Але краще - в Чернівці.

Поїздка №4. Особлива Хортиця в Запоріжжі

Хортиця в теплу пору року радує око. Пікніки на природі, спів птахів, дикі тварини, чисте повітря - відпочивати тут можна красиво. Але і взимку тут непогано. Все через ВКК «Запорізька Січ» ». Будівлі, старовинна висока церква та інші споруди на цій території зроблені з дерева. За рахунок того, що навколо майже первозданна природа + сніг - відпочити взимку в Україні ви зможете на всі 100%.

Комплекс оточений глибоким ровом, укріплений гострим дерев'яним частоколом. Вхід з великих кам'яних воріт, пройшовши який, ви потрапите у внутрішній кіш. Тут і школа, курені, скарбниця і канцелярський будиночок. Всі будівлі передають побут козаків. З комплексу відмінний вид на Запоріжжі та ДніпроГЕС.

Поїздка №5. Що там в Полтавській області - Опішня

Проживаєте недалеко від Києва? Тоді зручно орендувати машину і від'їхати від столиці всього на 300км, щоб відвідати самобутній козацький куточок - Опішня. Одночасно це столиця українського гончарства. Велика частина туристів і не чула про це поселення. І новачки, відвідавши його, приємно здивовані. Факт. 100 років тому тут жило понад 1000 працьовитих майстрів, які роблять гончарні вироби на експорт. При бажанні можете самі спробувати зробити свій перший гончарний виріб. Вам допоможуть.

На території Опішні ви знайдете Національний музей українського гончарства, відкритий в 1986 р. Галерея красивий виробів розташована під відкритим небом. Можна подивитися вази, фігурки козаків, посуд та інші вироби авторів. Додатково відкриті садиби для перегляду популярних місцевих майстрів роду Пошивайлів та Олександри Селюченко. Зараз ці будинки вони стали музеями.

У будинку родини Пошивайлів ви знайдете не тільки красиві глиняні вироби, але і колекцію рушників, які дружина власника збирала багато років. Вишивка на рушниках характерна для Полтавського регіону. Додатково чоловіка розписувала всю продукцію, яку чоловік ліпив вручну. Цікавий факт, що розмальовувати глиняні вироби дозволено було тільки жінкам. Якщо за справу брався чоловік, то рід вважався перерваним.

Сім'я Олександра Селюченко займалася більше ліпленням. А після всі твори мистецтва розписували яскравими фарбами. Майстру в особистому житті не пощастило, так що вся любов людини втілилася в гончарні вироби. Крім музеїв, подивіться і походіть по мальовничих місцях - берег річки Ворскла, ліс.

На зворотному шляху загляньте в мальовничу Диканьку, раніше прославлену Миколою Гоголем в своєму творі. Усередині поселення знайдете Тріумфальну арку, церква, старовинні дуби і музей українського весілля. Все це в 20км від Опішні.

Як бачите, туристичні маршрути, люб'язно прокладені нами, цікаві і різноманітні. Обов'язково беріть машину в оренду, і скажіть нашим операторам BLS, куди прямуєте. Вони допоможуть підібрати висоту кліренсу транспортного засобу, щоб ви ніде не змогли загрузнути, подорожуючи по Україні.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber