+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Гірськолижний курорт "Ворохта"

Друзі, сьогодні ми розповімо вам про мальовничий гірськолижний курорт Ворохта - одну з перлин українських Карпат. Хочете довідатися більше про інші круті українські лижні місця - гортайте нашу стрічку та читайте понеділкові дописи!

Ворохта - це невелике селище, розташоване на берегах річки Прут на висоті 850 м. над рівнем моря. Воно приваблює бажаючих відпочити в оточенні красивої карпатської природи протягом усього року, однак найбільш популярний час для відпочинку тут - саме зима. Взимку сюди приїздять любителі активного відпочинку з усіх куточків країни та з-за кордону. І лижні траси - це далеко не єдиний “магніт” для туристів.
Як гірськолижний курорт Ворохта почало славитися з кінця XIX століття, коли до селища була проведена залізниця. Першими гостями курорту були австрійські військовослужбовці, які навчалися тут їзді на лижах. У 1957 році в селищі відкривають першу гірськолижну школу, і, починаючи з середини минулого століття, він стає одним з центрів підготовки радянських спортсменів зі стрибків із трампліна, біатлону, лижних гонок та інших зимових видів спорту.

Рекомендуємо їхати до Ворохти позашляховиком - аби не потрапити у зайві пригоди. Орендувати позашляховик зараз просто - вартість буде від 35$ за добу, якщо брати авто на тривалий період. Слідкуйте за акціями. Їхати з Києва варто у напрямку Івано-Франківська, а вже звідси - через Надвірну, Делятин та Яремче - до смт Ворохта.
Через невелику протяжність і середню складність гірськолижних трас безпосередньо у Ворхті воліють кататися новачки та любителі. Однак і для профі тут є безумовний профіт - шанувальники більш складних трас зупиняються в цьому селищі через дешевше житло, а кататися їздять у Буковель, який знаходиться за якісь 18 км звідси.

Крім активного відпочинку тут можна насолодитися захоплюючими екскурсіями по мальовничих місцях і побачити найцікавіші природні пам’ятки Карпат: гору Говерла та високогірне озеро Несамовите. Також тут можна покататися на конях та на санях, сходити у сауну і навіть на релаксні та оздоровлюючі процедури.
Найкращі рейтинги серед готелів у Ворохті мають “Близнюки” та “Хатки Руслани”, серед ресторанів - “Стара Ворохта”, “Вепр” та “Дикий мед”, щоправда, останній розташований у селі Татарів.

Тож радимо обрати Ворохту новачкам та любителям гірськолижного спорту, адже тут є іще й лижна школа, де ціни - вигідніші, ніж у сусідньому Буковелі. Ну а профі запрошуємо, передовсім, через більш вигідну вартість житла, аніж у сусідніх відомих комплексах.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber