+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Гірськолижний курорт "Славське"

В нашій традиційній понеділковій рубриці, яка взимку присвячена найкращим українським гірськолижним курортам, ми розповімо вам про Славське, одну з лижних перлин українських Карпат.

Славське має давню та - вибачте за каламбур - славну курортну історію. Річ у тім, що селище з усіх боків оточене вкритими лісами відрогами Ґорґан та Бескидів. Через цю унікальну природу Славське перетворилося на знаний курорт ще у XIX ст., перші гірськолижні витяги тут були створені ще в далекому 1820 році — місцеві підприємці Шмідти та Ґрьодлі спорудили витяги та трампліни на горах Погар та Ільза.

До Славського варто їхати позашляховиком - це буде оптимальний вибір. Орендувати позашляховик зараз просто - вартість буде від 35$ за добу, якщо брати авто на тривалий період. Слідкуйте за акціями. Їхати з Києва варто у напрямку смт. Славське (до міжнародної автомобільної траси Київ-Чоп Е50 – 30 км.). Між м. Сколе та с. Коростів на роздоріжжі слід звернути з траси в напрямку на смт. Славське і проїхати 28 км.

Важливо, що траси тут може обрати собі кожен - як профі, так і аматор, який навіть поганенько стоїть на лижах і прагне натренувати собі більше досвіду. Не дивно - адже біля Славського розташовані одразу кілька досить різних вершин, найвищою з яких є Довбушанка, що здіймається на 1 236 м над рівнем моря. Найвідоміша місцева Гора Тростян майже така ж — 1 235 м.

Професійні лижні траси влаштовані на схилах гори Тростян — їх обирають не лише професіонали, але й аматори, які добре стоять на лижах. Також можна кататись на схилах гори Погар, на якій працює двомісний крісельний підйомник. Тут є траси для слалому-гіганта, фрістайлу, дельтапланеризму. Гора обладнана освітленням для нічного катання. Початківцям краще обрати для навчання пологі схили гори Кремінь. Траси обслуговують два десятки підйомників, два з яких — канатно-крісельні дороги, решта 18 — бугельні.

Хочете трішки відпочити від лиж - в Славському є й інші розваги. На території готелів доступні сауни, більярд, настільний теніс, бари. З екстремального можна обрати катання на снігоходах, або ж на санях, в які запряжені коні.
З проживанням та харчуванням тут також усе гаразд. Найвищі рейтинги на тріпадвізорі мають готелі “Шале Фільварок”, “Пансіонат Славський” та “Перлина Карпат”, ресторани “Золота підкова” та “Вежа ведмежа”.

Славське - один із найдавніших гірськолижних курортів України, а різноманіттю місцевих трас тут можуть позаздрити більшість інших. Певні - активний відпочинок тут вам точно сподобається!

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber