+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Гірськолижний курорт Пелипець

Друзі, поки за вікном зима - ми не втомлюємося писати про найкрутіші українські гірськолижні курорти. Ми то знаємо, що серед вас чимало любителів лижного відпочинку, готових рвонути на уїк-енд на крутому позашляховику в Карпати. Сьогодні ви дізнаєтеся всі подробиці по порівняно новому, але вже сподобаному багатьом гірськолижньому курорті Пилипець. Він другий за висотою в Україні, до того ж Пилипець - справжнісінький рай для фрірайдерів. Протяжність позатрасових спусків тут на порядок перевищує довжину розмічених гірськолижних трас.

Але почнемо традиційно - з доїзду. Пилипець розташований досить зручно, щоб до нього легко можна було дістатися автомобілем. Але краще зупинитися на позашляховику - тим більше, що взяти його в оренду зараз вигідно, як ніколи. Ціни стартують від 70 $ за добу прокату. Якщо подорожуємо з Києва, або Львова по трасі Київ-Чоп (М06 Е50), через 162 кілометрів після Львова в селі Нижні Ворота перед постом ДАІ повертаємо вліво на дорогу місцевого значення (Т07 18) в напрямку на Воловець. Через 25 км, проїхавши Воловець, село Гукливий і Подобовець ми на місці.
Пилипець з кожним роком приймає все більше гостей, в тому числі - з-за кордону .. Серйозними темпами розвивається гірськолижна і туристична інфраструктура курорту. Тут піклуються про відвідувачів, тому траси обробляються і розкочуються ратраками. Правда, на Пилипці немає снігових гармат, але природний сніг тримається в цих місцях з грудня по квітень.

А тепер - докладніше про сам курорт. До його складу входить кілька трас на горі Гимба (їх загальна довжина 20 кілометрів), і 4 спуски на горі Жид-Магура. Рекорд по протяжності належить трасі, що спускається з вершини Гимба і закінчується біля самого селища - 6 кілометрів! Менш вражаючі траси на сусідній горі, максимальна довжина тут - 1500 метрів.

Якщо говорити про висотності, то зона катання тут починається з 700 метрів над рівнем моря, а найвищі траси спускаються з вершини гори Гимба (1 497 метрів). На курорті працюють 7 підйомників, які успішно обслуговують всі траси.

Житло в Пилипці і Подобовці (сусіднє селище неподалік від курорту) представлено готелями, садибами, гостьовими будинками і приватними котеджами. Найпопулярніші на тріпадвізорі готелі: "Гранд-готель Пилипець", "Затишок" і "Шепіт Карпат", ресторани: "Справжня казка" і "Пилипець".

Варто ще додати, що тутешні місця славляться своєю природою - зокрема, звідси починається маршрут до відомого водоспаду Шипіт. Бажаємо гарної подорожі!

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber