+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Гірськолижний курорт Драгобрат

Де в Україні можна знайти сніг, якщо зима продовжує когось радувати, а багатьох - засмучувати теплом? Правильно: на гірськолижних курортах. Благо, в Україні є кілька таких курортів цілком собі європейського рівня. У грудні ми розповімо про головні з них. Почнемо з Драгобрату - адже це самий високогірний гірськолижний курорт України.

Драгобрат розташований на висоті 1300-1700 м. Над рівнем моря, в 18 кілометрах від селища Ясиня (Закарпатська область), в 9 км від автомагістралі Ужгород-Івано-Франківськ. З Києва рекомендуємо їхати за маршрутом "Київ - Житомир - Тернопіль - Івано-Франківськ - Ясіня", його протяжність - 654 км, яку можна подолати за 9-10 годин.

Драгобрат відомий, перш за все, своїми екстремальними трасами і неймовірними пейзажами. Але їхати сюди найкраще на позашляховику - адже багато ділянок шляху будуть труднопроходимими для будь-якого іншого типу автомобілів. Немає позашляховика - не біда, рекомендуємо орендувати зі знижкою $ 50 на найпопулярніші моделі.

Драгобрат славиться крутими схилами, зручними спусками, доглянутими і добре підготовленими трасами, загальна протяжність яких становить дев'ять кілометрів.

Курорт оточений хвойними лісами, трохи вище починається альпійська зона, гірський масив, вершина якого - гора Стіг, висотою 1707 м. Гори Жандарм та Близниця (1883 м) знаходяться неподалік.

Особливість ландшафтів призводить до того, що стабільний сніжний покрив тримається на Драгобраті з листопада по травень. До слова, неподалік від Драгобрата знаходиться інший великий гірськолижний курорт - Буковель.

Перепад висот на Драгобраті - близько 500 м. Є тут траси 3 типів: 1 синя, 3 чорні та 5 червоних. На курорті є 2 крісельних і 8 бугельних підйомників. Основні підйомники Драгобрата знаходяться на схилах гори Стіг. Для любителів фрістайлу є трампліни.

Ресурс тріпадвізор рекомендує вибирати ресторани не в самому селищі Ясіня, найближчому до Драгобрату, а в околицях. Благо, поблизу тут Буковель, де можна знайти дуже пристойні заклади. Високі рейтинги також у ресторанів у Яблуниці (колиба "Високий перевал"), Поляниці (Курінь, Montblanc і "Музей футболу"). А ось пристойні готелі є і в селищі: рейтингами можуть похвалитися 5 Fireplaces і Good Days Shale Resort.


Цікавлять не тільки лижі, а й пам'ятки? Ви будете в захваті від Драгобратське водоспаду, який сягає в висоту 7 метрів. Правда, до нього доведеться проїхатися, як і до мальовничого озера Івор, розташованому на північному схилі гори Близнюки.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber