+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Як заощадити на оренді авто

Оренда автомобіля – це поширена і популярна у всьому світі послуга, якій щодня користуються тисячі людей. Ви можете орендувати машину в будь-який зручний момент, наприклад, коли ви хочете відправитися в подорож по країні або за кордон, замовити трансфер в аеропорт або на вокзал, зробити яскраву фотосесію або ж просто покататися в своє задоволення.

Звичайно, в деяких випадках вартість оренди машини може бути досить високою. У цьому матеріалі ми розповімо вам про те, як взяти авто на прокат і при цьому заощадити свої гроші.

Економія при оренді автомобіля: що потрібно пам'ятати?

Якщо ви плануєте орендувати машину і при цьому не переплачувати за таку послугу, то ми пропонуємо вам кілька корисних рекомендацій.

Рада 1. Вибирайте машину виходячи з ваших цілей

Сучасні компанії, основним напрямком діяльності яких є надання в оренду транспортних засобів, пропонують для своїх клієнтів широкий вибір автомобілів, мотоциклів та інших видів техніки різного типу. Відповідно, ціна кожної окремої моделі може відрізнятися в більшу або меншу сторону в залежності від її характеристик. Ключові фактори & ndash; це розмір авто, його клас, кількість пасажирів і об'єм двигуна.

Наприклад, якщо ви плануєте орендувати машину для подорожі по містах Європи удвох (і при цьому у вас обмежений бюджет), то вам немає сенсу брати в оренду великий кросовер, розрахований на п'ять пасажирів. По-перше, така машина буде коштувати значно дорожче, ніж, наприклад, невеликий і компактний седан. По-друге, витрата того ж пального палива у такого « залізного коня » буде значно більше, ніж у його аналогів з малим літражем мотора.

Також велике значення має і клас транспортного засобу. Машини VIP-рівня варто брати в оренду тільки в цьому випадку, якщо в цьому дійсно є сенс. Наприклад, красивий і стильний кабріолет BMW 320 ідеально підійде для яскравої фотосесії або для використання на весільній церемонії. А ось якщо вам потрібна проста, але надійне авто для поїздок, то в цьому випадку можна звернути увагу на представника середнього класу – автомобіль Volkswagen Golf.

Але якщо зовнішній вигляд і презентабельність машини мають для вас особливе значення (наприклад, коли ви замовляєте трансфер для партнерів по бізнесу і хочете зробити на них гарне враження), то можна придивитися до автомобілів відповідного класу, в тому числі до модели Ford Mondeo .

Порада 2. Замовляйте машину заздалегідь

Не варто залишати все на останній момент і бронювати вподобану вам машину за день до поїздки або важливого заходу. По-перше, може виявитися, що ця модель уже заброньована або з тих чи інших причин не доступна для оренди. В цьому випадку вам доведеться терміново підбирати інший варіант, який може стати для вас менш вигідним в плані ціни.

По-друге, багато компаній, що працюють в сфері оренди автомобільного транспорту, пропонують нижчу вартість своїх послуг в тому випадку, якщо клієнт приймає рішення забронювати авто заздалегідь. Пам'ятаючи про це, ви завжди зможете заощадити на оренді машини для тих чи інших цілей.

Рада 3. Не користуйтеся послугою з доставки авто на вокзал або в аеропорт

Дуже часто компанія, основним напрямком діяльності якої є прокатний бізнес, може запропонувати вам доставку машини в аеропорт або на вокзал до моменту вашого прибуття в місто. Але потрібно пам'ятати, що така опція способу істотно підняти вартість оренди машини. За інформацією зверніться до свого менеджера, адже, можливо, вам буде вигідніше просто замовити трансфер з аеропорту або вокзалу в готель. Тим більше що після перельоту або поїздки на поїзді ви будете почувати себе втомленим і навряд чи захочете відразу сідати за кермо.

А ось після того як ви гарно відпочинете у готелі після приїзду, ви зможете самостійно відправитися в офіс компанії-орендодавця і вибрати вподобану вам машину за оптимальною вартістю.

Рада 4. Пам'ятайте про правила щодо повернення машини

Що ще важливо знати, так це те, що умови по поверненню авто або мотоцикла у різних компаніях можуть відрізнятися. Тому слід уважно переглянути всі пов'язані з цим нюанси, щоб не дозволити співробітникам компанії взяти з вас додаткову плату. Наприклад, більшість подібних фірм дотримується принципу – в якому стані автомобіль був отриманий, в такому його і слід повернути.

Тому перед отриманням машини потрібно ознайомитися з її станом. Якщо ви помітили якісь дефекти кузова, лакофарбового покриття, салону або інших елементів транспортного засобу, то бажано, щоб це все було вказано при складанні договору. Крім того, можна окремо зробити фото і відео фіксацію можливих дефектів машини ще до того, як ви отримали її в оренду. Перед підписанням договору слід ще один раз прочитати його, особливо в тих місцях, які прописані дрібним шрифтом.

Крім того, потрібно пам'ятати і про наповнення бака. Якщо ви отримали машину з повним баком, що є стандартною опцією, то перед поверненням не забудьте також наповнити його. Адже в іншому випадку з вас можуть взяти плату не тільки за сам бензин, а й за послуги з дозаправлення паливного бака.

Рада 5. Вибирайте тільки ті додаткові послуги, які дійсно вам потрібні

Великого поширення набула практика, коли разом з авто або мотоциклом ви отримуєте і безліч інших послуг, деякі з яких можуть бути вам просто не потрібні. Наприклад, якщо ви орендуєте машину для подорожей або поїздок по інших країнах, то без GPS-навігатора ви можете випробувати труднощі в пошуку потрібних вам місць.

Але пам'ятайте, що оренда такого пристрою є недешевою. Тому в деяких випадках можна використовувати просто смартфон з підключенням до інтернету і будь-яку з інтерактивних онлайн карт, що працюють практично в будь-якій точці земної кулі.

Висновки

При бажанні ви завжди можете орендувати машину за вигідною і доступною для вас вартості. У Києві та інших містах України ви можете зробити це, звернувшись до фахівців компанії BLS. У цьому випадку вас чекають максимально вигідні та привабливі умови оренди транспортних засобів та додаткові знижки.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber