+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Затока: як доїхати та що подивитись, куди піти

Друзі, на цей раз в нашій традиційній рубриці про захоплюючі подорожі по Україні ми розповімо вам про цікаві місця на південь від Одеси, зосередившись в основному на одному з кращих українських курортів на Чорноморському узбережжі - селищі Затока.

Після місяців роботи, холодної зими, що може бути краще, ніж відпочинок на березі моря? Насолодитися теплим морським бризом, сонцем, набратися позитивних емоцій пропонує селище Затока, що розташувався на Чорноморському узбережжі Одеської області. Велика кількість санаторіїв, готелів, розважальних програм, можливостей здійснити прогулянки по історичних місцях давно зробили курорт популярним місцем літнього відпочинку.

За останні роки цей курорт значно розширив свою інфраструктуру і кожен сезон привертає все більше відпочиваючих на свої чисті піщані пляжі. Перевагою Затоки є її м'який клімат: приємний прохолодний бриз з Чорного моря гарантує комфортний відпочинок. Різноманітним тут і вибір житла: крім готелів і баз відпочинку в Затоці можна зняти дачу, квартиру і навіть цілий будинок. Нудьгувати в Затоці не доведеться

Як доїхати до Затоки з Києва

Затока як відмінне місце для відпочинку приваблює не тільки жителів України, але ближнього зарубіжжя: громадян Прибалтики, Польщі, Молдови. Наші співвітчизники доїхати до курорту можуть декількома способами:

  • поїздом;
  • автобусом;
  • маршруткою;
  • власним автомобілем.

Селище Затока знаходиться на Будакській косі, отже, квитки на транспорт необхідно купувати до станції Бугаз. Найчастіше доводиться добиратися до місця відпочинку з пересадками, але оскільки маршрут затребуваний в літній період, квитки купити не буде проблем. Який транспорт вибрати? Враховуйте свої можливості і бажання, яким способом можна дістатися до вокзалу і т.д.

Якщо ви вирішили їхати поїздом, придбайте ж / д квитки на маршрут Київ-Бугаз. Цей поїзд з Києва відправляється по парних числах, з Затоки - по непарних. Крім цього маршруту, можна добиратися поїздом Київ-Ізмаїл, які проходитимуть у ті ж числа. Оформити заявку на придбання квитків можна на сайті попередньо в обидва кінці.

Безумовно, можна дістатися в Затоку проїзним поїздом до Одеси, а звідти приїхати до місця відпочинку. З центрального ж / д вокзалу Одеси кожні 2 години відправляється до Затоки електропоїзд Білгород-Дністровський - Затока, яким також можна доїхати до селища.

Автобус Київ-Затока з центрального автовокзалу столиці виїжджає щодня. З Затоки до Києва вирушає зі станції автовокзалу (вул. Приморська, 18а) за встановленим графіком. Час відправлення та прибуття можна дізнатися на сайті вокзалів або у диспетчера. Відправляються автобуси зі столиці пізно ввечері. Комфортабельні автобуси не втомлюють нічною поїздкою, навпаки, ви можете поспати, а вранці вже будете насолоджуватися відпочинком на морі.

У сезон відпусток зі столиці в Затоку їздить маршрутка. На цьому транспорті ви потрапите прямо до місця вашого перебування, до готелю. Ціни і графік маршруту дізнавайтеся на сайті вокзалу. Якщо ж їдете до Одеси, а там робите пересадку, то маршрутки курсують до Затоки з одеського залізничного вокзалу кожні півгодини.

Власним автомобілем доїхати до селища допоможе навігатор, атлас з картами, електронні карти. У такому випадки ви будете незалежні від графіків громадського транспорту. Якщо ви не маєте власного авто або не хочете на ньому їхати на відпочинок, можете орендувати автомобіль на сайті нашої компанії, що набагато полегшить вашу поїздку.

Маршрут Київ - Затока

Відстань від столиці до курорту 590 кілометрів: якщо їхати трасою Е95 автомобілем 530 км по одеській дорозі і 65 км від самої Одеси до селища по трасі Р70. Поїздка на авто триватиме приблизно 8-9 годин. Пересування залізницею займе трохи більше часу, оскільки відстань тут більше - 727 кілометрів. Як бачите, їхати автомобілем вигідніше і швидше.

Але в кінцевому підсумку - вибір завжди за вами. Визначаючись з транспортом, враховуйте чинники:

  • вартість поїздки;
  • час у дорозі;
  • час справляння транспорту і його прибуття.

Пам'ятки Затоки і околиць

Затока - курорт, популярність якого зростає з кожним роком. Крім того, що тут великий пляж (довжиною в 20 км), багато розваг, відпочиваючі можуть насолодитися спогляданням пам'яток навколо селища, для чого організовуються постійні екскурсії. Відправитися в залучають вас місця можна також на власному автомобілі, таксі, маршрутці. Подорожі до історичних, архітектурних пам'яток відмінно підійдуть любителям активного відпочинку. Розглянемо найпопулярніші визначні пам'ятки околиць Затоки.

Білгород-Дністровський

Місто Білгород-Дністровський заснований з будівель, основним матеріалом яких був білий ракушняк. Цей колір і присутній в назві міста. За свою історію він міняв неодноразово назви (Тіра, Білгород, Алба-Юлія і ін.), Але переклад імені був один - Біле місто. Тут можна подивитися на розкопки давньогрецького міста Тіра, якому понад 2,5 тисячі років; спадок скіфів, яке знайшли в курганах.

Аккерманська фортеця

Відмінно збереглася Аккерманська фортеця - архітектурний пам'ятник 13-15 століть. Вона служила захистом міста Аккермана, до сих пір збереглася її цілісність. Тут є прогулятися по території фортеці, оглянути фортифікаційні майданчика; на вихідних або в святкові дні поспостерігати за історичними реінкарнації.

Джерело Іоанна Сочавського

У камерній церкви, велика частина якої розташована під землею, на околиці Білгород-Дністровського знаходиться цілюще джерело. Підземне джерело Іоанна Сочавського, за переконаннями віруючих, лікує від різних хвороб, як фізичних, так і душевних.

Бессарабія, виноробня Шабо

Південні землі України завжди славилися плодючістю. Тут вирощували багато культур, але основною галуззю було вирощування винограду. Природно, це послужило розвитку виноробства в цих місцях, центром якого став Шабо, що розташувався всього в 5 км від Затоки, і екскурсії сюди організовуються дуже часто. В Шабо відпочиваючі мають можливість не тільки дізнатися про тонкощі виробництва вин, а й спробувати їх на смак. Фірмовий магазин, існуючий на території заводу, пропонує придбати різні види вина на подарунок.

Кулевчанське диво

Кулевчи - невелике болгарське селище поблизу Молдавської кордону розташоване за 70 км від Затоки. Екскурсії в село запам'ятовуються, перш за все, відвідуванням православного храму Миколи Чудотворця. Паломники поспішають сюди, щоб побачити чудеса:

  • Поклінний хрест - один із четвірки хрестів, що оберігає Україну. Дуб, з якого споруджено хрест, має півторатисячний століття.
  • Ікона Казанської Богородиці. Зрізані лілії, покладені на ікону після Пасхи, продовжують цвісти певний час.
  • Зображення хреста з Голгофи. Дане розп'яття під час богослужіння мироточить. Мироточать і інші ікони Кулевчи - Георгія Побідоносця, Касперівської Божої Матері, Цілителя Пантелеймона, Іверської Богородиці.

Вилкове

У дельті Дунаю на островах розташувалося селище Вилкове. Селище часто називають українською Венецією. Незважаючи на погану якість дороги в селище, неперевершеність місця зменшує всі ці «шорсткості». У старій частині селища є покататися на човнах, що приємно дивує унікальністю природи, що нагадує подорож тропічної рікою. Крім того, тут можна побачити стародавні храми, музей «Будинок рибалки», і, головне, покуштувати страви старообрядницької кухні.

Етнопарк «Нью Васюки»

Парк сімейного відпочинку (в 35 км від курорту) запрошує до себе і дорослих, і дітей. Контактний зоопарк, що знаходиться тут, дуже сподобається дітлахам, оскільки тварин можна погладити і погодувати. Також тут є страусове подвір'я, ремісничий двір, банний хутір.

Дунайський біосферний заповідник

У 35 кілометрах від Затоки біля Вилкового розташувався Дунайський біосферний заповідник. Він входить до світової мережі біосферних резерватів згідно з рішенням ЮНЕСКО. Флора і фауна заповідника - найбільш багата в Європі. Багато видів птахів, комах, риб, ссавців, які «проживають» на території заповідника, відносяться до Червоної книги України та Європи.

Тузловкій заповідник

Заповідник Тузла славиться своїми озерами (їх територія займає площу понад 20 тисяч гектарів). Знаходиться від Затоки в 23 км. Тут гніздяться і зимують багато болотно-водні птиці. Серед пернатих, що мешкають в заповіднику, налічується 28 видів, занесених до Червоної книги нашої країни. У період нересту в водну частину заходять чорноморська кефаль, бички. Дивує різноманітністю і степова рослинність.

Ринок «7 кілометр»

Знаменита торгова точка привертає низькими цінами і різноманітністю товару, величезною площею. Розташований ринок в 7 км від Одеси (як бачимо з назви) в Овідопольском районі. Відпочиваючі можуть відвідати «7 кілометр» на авто (як варіант - орендувати в нашій компанії), на автобусі Затока-Одеса або здійснити організовану поїздку.

Одеса

Родзинкою екскурсій, пропонованих відпочиваючим, є поїздка в Одесу. Тут можна помилуватися пам'ятками Дерибасівській вулиці, Потьомкінських сходів, Приморського бульвару та ін. Бажаючі можуть відвідати дельфінарій, зоопарк, аквапарк, комплекс розваг «Ігроленд», цирк. Численні бари і кафе зустрінуть радо, де можна покуштувати морепродуктів. А нічні клуби додадуть запалу і настрою танцювальною музикою сучасності.

Розваги в Затоці

Відпочинок в курортній Затоці дивує різноманітністю. Не тільки пляжним відпочинком насолоджуються тут. В першу чергу ознайомитися з красою селища можна, просто прогулявшись по центральній набережній. Уздовж набережної по викладеній тротуарною плиткою доріжці розташовані різні кафе, влаштовані лавочки, де можна перепочити і охолонути морозивом або ж покататися на електромобілі. Увечері розважитися запрошують нічні клуби, де вечірки і дискотеки захоплять в свою запальну атмосферу будь-якого.

Любителі риболовлі випробувати себе можуть в справі у відкритому морі. Порибалити можна з берега на узбережжі станцій Морська, Дружба. Другий варіант - на гладі моря з катера або човна. На прокат можна взяти не тільки транспортний засіб, а й вудки. Або ж рибалити є на платному водоймі. На вудку зловити практично завжди можна бичка, але ловиться і ставрида, кефаль, скумбрія, катран.

Теніс, більярд, комп'ютерні зали - ось далеко не повний перелік можливостей відпочити з насолодою, побувавши в Затоці.

Пляжні атракціони

В першу чергу відпочиваючий потрапляє на пляж. І тут організатори пропонують розваги на будь-який смак. По всьому пляжу можете покататися на катамаранах, бананах, водних скутерах, спуститися з водних гірок. Доступні і змагання з морського пляжного волейболу. Стрибнути з тарзанки також може кожен бажаючий. Є розваги для дітей: батути, цілі програми аніматорів, солодка вата та ін.

Луна-парк

Місцевий луна-парк подобається дітям наявністю різних атракціонів і каруселей, кінотеарта. Діснейленд в зменшеному вигляді припаде до душі навіть самому примхливому дитині.

Аквапарк

Аквапарк «Затока» біля станції Кароліно-Бугаз допоможе урізноманітнити пляжні розваги. Одних тільки атракціонів в парку налічується 25 видів. Емоціями зарядитися можна на водних гірках. Для дітей облаштований «містечко», де басейн з підігрівом і встановленими тут гірками. Дорослі відпочити можуть у великому басейні з зонами джакузі, провести спа-процедури. Вхід на територію аквапарку для дітей до 3-х років безкоштовний.

Спорт на воді

Любителі активного відпочинку на воді знайдуть для себе заняття в Затоці. На Дністровському лимані збираються любителі і професіонали віндсерфінгу і кайтсерфінгу без проблем стають на дошку з вітрилом. Допомогти в придбанні навичок водних видів спорту допоможуть інструктори в спеціалізованій школі. Крім того, на водній гладі затоки можна розважитися на водних лижах.

Курорт Затока Одеської області - популярне місце відпочинку українців, що приваблює великими пляжами Чорноморського узбережжя, відмінною інфраструктурою.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber