+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Кращі автомобілі для подорожей по Україні

У США автомобільний туризм перетворився майже в національний вид спорту. В Європі не відстають від американців, намагаються вирушити щорічно кудись з усією родиною. З недавніх пір українці теж стали цікавитися подорожами по країні, і можливостей у нас для цього набагато більше.

Щоб дорога принесла тільки позитивні емоції, машина повинна бути максимально комфортною для пасажирів і водія. Якщо такої немає в наявності, то можна орендувати автомобіль для поїздки. Це вигідно і для власників транспортних засобів, які шкодують свого «коня» пускати на нашу бездоріжжю і вибоїнах.

Вимоги до машин для подорожей

Для цієї категорії ми пред'являємо досить жорсткі вимоги:

  • У машині повинен бути зручний і просторий салон, щоб спина і ноги не терпли від тривалого перебування без рухів.
  • Обов'язково місткий багажник.
  • Відмінні технічні характеристики.
  • Трансмісія з силовою установкою повинні видавати економічність витрати палива і високу швидкість.
  • Додатково кращі авто для подорожей повинні мати м'яку підвіску, яка не дозволить відпочиваючим п'ятою точкою перераховувати всі ями на дорозі.
  • Високий рівень надійності ТС та безпеки.

При виборі автомобіля для далеких подорожей по Україні тільки поєднання разом таких вимог допоможе перетворити вашу поїздку в пригода довжиною в сотні кілометрів. Пам'ятайте, що в рейтинг не потрапили спеціальні моделі для туризму, як кемпери і Автокемпер.

Топ-5 авто для подорожей в 2019 році

Отже, почнемо наш рейтинг:

  1. Volkswagen Golf

Авто йде з повнопривідною системою, містким багажним відсіком. Вибір на користь цієї марки і моделі машини зробить будь-яку поїздку ідеальною. Під капотом мотор в 1,8 л на бензині. Потужність двигуна 170к, який працює в зв'язці з АКП з подвійним зчепленням. Потужність мотора цілком нормальна для далеких мандрівок.

Volkswagen Golf

  1. Toyota Camry

Це один з популярних транспортних засобів класу D. Його вибирають для подорожей по Україні через гарній шумоізоляції, наявності підігріву місць, зручних задніх сидінь, наявності датчика парковки тощо.

Найсерйозніша за ціною комплектація має опцію контролю над сліпими зонами, трьохзонний систему клімат-контролю і Air Bag для пасажирів ззаду. Це підходить для великих сімей. У салоні місця багато, і не тільки, щоб сидіти всю дорогу з комфортом. За кермом водій відпочиває, і не відчуває втому від намотування кілометрів по трасі. При необхідності можна розміститися в машині на ніч.

Toyota Camry

  1. Citroen Berlingo

Дане авто радує бездоганною роботою 6-ступінчастою АКП. Салон максимально продуманий, зручно в дорозі не тільки водієві, але і пасажирам. Модель показує непогане поєднання ціни / якості.

Citroen Berlingo

  1. Audi Q7

Цей варіант не можна назвати дешевим, але купувати авто вам ніхто не радить. Завжди можна недорого взяти ТЗ в оренду в компанії BLS. У тривалому поданні машина не потребує. Вона подобається автолюбителям за хорошу роботу двигуна, АКП, м'яку підвіску, завдяки якій бездоріжжі ніяк не відчувається.

Говорити про додаткові опції не варто, так як в авто є все для такого класу, і навіть можна сказати, що трішки більше. Асистенти, контроль лінії поперечного руху, круїз-контроль - це лише ряд можливостей машини. Якщо міркувати про безпеку, то всім учасникам подорожі не потрібно турбуватися.

Зручно пересуватися на Audi Q7 на трасі і в пробках. На швидкості 65 км / ч асистент готовий сам керувати автомобілем. Нові варіанти моделі з кожним роком підтверджують, що така марка і модель стануть відмінним вибором на користь далеких поїздок по Україні.

Audi Q7

  1. Chevrolet Tahoe

Якщо шукайте дешево позашляховик для туризму, то вважайте, що Chevrolet Tahoe впорається із завданням. Його випустили в 1995 році, а назва взяли від однойменного озера між Невадой і Каліфорнією. Зараз у продажу 4-е покоління Tahoe. Це повнопривідний джип, який впевнено почуває себе на будь-якій якості дорожнього покриття.

Функціональний інтер'єр, значні параметри створені для справжніх пригод. Середні витрати палива - до 20 л на 100 км. Підійде для компанії з 5-и осіб. Всім буде зручно.

Chevrolet Tahoe

Рейтинги іномарок за різними критеріями

Списки найкращих сімейних автомобілів для вилазок по Україні можна відібрати також за різними критеріями - функціональності або комфортності. Уявімо лише деякі з них.

ТОП-3 автомобілі для тривалих подорожей для великої родини

При виборі цього рейтингу спиралися на просторість салону всередині і зручність крісел:

  1. Ford Grand C-MAX отримав оригінальний салон. Це ідеальний легковий автомобіль для поїздок по селах і містах. Сидіння другого ряду можна скласти, і тоді з'явиться простір, щоб їхати напівлежачи. Задні двері відкриваються в зворотну сторону, але це не завадить поставити дитяче автокрісло для вашої дитини.
  2. Renault Scenic - оптимальний вибір для українців. Жорстка підвіска + зручний салон знижують тряску по нашим дорогам. Якщо скласти крісла, то влізе не тільки численний багаж, але і стандартний матрацик для відпочинку. Це зручно для поїздок з дітьми, які потребують денного сну.
  3. Skoda Roomster говорить сама за себе. Слово Room в перекладі з англійської означає кімната. У цій машині задні місця розташовані трохи вище передніх, як в кінотеатрі. Така посадка відкриває відмінний огляд на все, що відбувається за вікном.

Цей невеликий рейтинг дозволить вибрати машину, якщо у вас є маленькі дітки або просто велика родина.

ТОП-3 машин для міських екскурсій

Цінителям неспішного вивчення місцевих прикрас з вікна авто чи просто, проїжджаючи містом, потрібно вибирати ТЗ по панорамності моделі. При цьому ми знову робимо упор на те, що у вас велика сім'я.

Найзручнішими автомобілями для міських екскурсій названі:

  1. Honda FR-V, яку взагалі українці прозвали самих зручним ТЗ для пересувань по місту. Дитину можна навіть посадити спереду, щоб розповідати йому історію міста. Люди ззаду отримують відмінний вид на місцеві визначні пам'ятки за рахунок величезних вікон. Можна навіть без проблем фотографувати об'єкти з будь-яких ракурсів.
  2. Kia Carens популярна моделька не тільки для України, але і всього світу. Цінується машина за маневреність, можливість припаркуватися в будь-якій точці міста. Габарити невеликі, але все одно в неї може вміститися багато речей. Нескладно розміститися з дітками в зручному салоні.
  3. Volkswagen Touran - це вже розряд компактних венів, де є верхні знімні багажники. У цьому варіанті вас чекають ергономічні крісла для водіїв і пасажирів, так що можна планувати тривалі поїздки, навіть за кордон. Усередині якісна обробка, хоча це вже другорядне критерій при виборі.

В останній машині додайте ще численні виїмки і відсіки для дріб'язку, і стане ясно, чому ми поставили даний економічний автомобіль в наш список для подорожей.

Міні- і компактвени

Нижче буде рейтинг найнадійніших автомобілів для поїздок з хорошою місткістю:

  1. Мercedes V-Class легко позначити лідером цієї трійки. По бездоріжжю машину не беріть, але підвіска витримає все. ЕКО-матеріали, придуманий екстер'єр, вишуканий салон - це еліт клас.
  2. Volkswagen Multivan має ще і практичну кухоньку. Розетка і джерело води - великий плюс для мандрівників.
  3. VolkswagenT5 Doubleback - для відпочинку біля води. Ці машини в Європі актуальні через можливість підчепити на них причіп з повноцінною кімнатою відпочинку.

Практичні девайси всередині VolkswagenT5 тільки підсилюють комфортність відпочинку.

ТОП-3 бюджетних автомобілів по витраті палива для далеких поїздок

Шукаючи собі «коня» для далеких поїздок по нашій країні, потрібно розглядати бюджетні варіанти з малими витратами на паливо.

У список потрапили:

  1. Citroen C4 Cactus, де витрата палива становить 4 л на 100 км. Це зручна машина для відпочинку, комфортна. Двигун середньої потужності, але легко справляється з навантаженням.
  2. Opel Zafira з'їдає вже більше - 6,5 л, але місткий і надійний.
  3. Seat Alhambra «їсть» 7,2 л, відноситься ще до категорії економічних моделей.

Seat Alhambra - ідеальний вибір для вилазок, а бонусом вважається наявність спільних місць всередині.

Кращі кросовери для подорожей

Можна прямо сказати, що великий і комфортний кросовер - найкраща машина для подорожей по всьому світу.

Ось ці авто як раз добре підійдуть для подорожей:

  1. Peugeot3008 - українські дорогі їй не витримати, але за кордон можна рвонути. Відрізняється красивим зовнішнім виглядом і невеликими витратами на паливо.
  2. Hyundai Santa Fe виділяється на тлі інших високим кліренсом і відмінними динаміками в салоні. Це автомобіль для подорожей в оренду по праву вважається бюджетним.
  3. AudiQ5 дозволить подорожувати по країні з максимальною комфортністю.

Останнє авто можна назвати придатним для подорожі не тільки в Європі, але і Україні.

Потужний транспорт

Кращим автомобілем для подорожей по бездоріжжю прийнято вважати Land Cruiser 200 від Toyota, Mitsubishi Pajero і Volvo XC90. Це практично «бюджетні» автомобілі для поїздок по країні.

Серед дорогих позашляховиків для подорожей в автомобільному прокаті названі:

  1. Peugeot Boxer легко назвати переробкою авто під машину для сім'ї зі спальним місцем. Правда, кліренс тут низький - всього 14см. так що беріть тільки для Європи.
  2. Фургон Carado A 464 на базі Ford Transit продумували до дрібниць. Машина відзначилася високою вантажопідйомністю. Можна легко спланувати відпустку біля водойми або зупиниться в передмісті і розкинути намет. Мотелі в такому випадку не актуальні.
  3. Cristall Winner завершує всі рейтинги нашого огляду транспортних засобів для повноцінного відпочинку. Моделька сконструйована на базі Fiat Ducato. Не сумнівайтеся, буде зручно в дорозі.

У кожного варіанта машини є свої плюси і мінуси, але ми вирішили дати вам загальне уявлення про моделях. Виділити певний авто для подорожей по Україні, важко. Все залежить від варіанту кузова, місткості, витрати двигуна, а також суми грошей, яку ви маєте в своєму розпорядженні.

Але не варто шукати відразу недорогий автомобіль для подорожей, якщо не вистачає пари тисяч на покупку, краще орендувати машину на період відпустки в компанії BLS. За символічні гроші отримаєте інтернет з вайфай, дитяче автокрісло, GPS і інші примочки для поїздки на далекі відстані. Всі машини взуті по сезону, йдуть з ТО, а в ціну вже входять ГО і Каско.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber