+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Кінбурнська коса - неповторне місце, куди точно варто навідатися цього літа

Друзі, сьогодні ми продовжуємо розповідати про неповторні місця на морському узбережжі України, куди точно варто навідатися цього літа! На черзі - Кінбурнська коса, що знаходиться поблизу Очакова й точно вразить вас не лише чудовими краєвидами, але й особливим природним світом.

Авто до Кінбурнської коси можна дістатися через Миколаїв – с. Покровка (хутір Ковалівка) через Цюрупинськ, Голу пристань, Збур’ївку та Геройське. Далі близько 25 км по піщаних дорогах і бездоріжжю, тож доїхати сюди можна лише повнопривідним позашляховиком. Тому радимо вам орендувати нове авто в суперовому технічному стані.

Основна частина Кінбурнської коси – це безлюдні простори та первозданна природа: реліктові ліси, солончаки, червонокнижні тварини та рослини й, звісно ж, море. На відміну від Джарилгача, про який ми писали минулого тижня, на Кінбурнській косі є вибір варіантів відпочинку: в наметі, в готелі або в будиночках.

Кінбурнська коса омивається одразу трьома водоймами: Чорним морем, прісним Дніпро-Бузьким лиманом та солоними водами Ягорлицької затоки.

Місцевий каскад озер з рожевою водою виглядає незвичайно красиво та супер-інстаграмно, вже це - залізобетонна причина їхати саме сюди ) Озера знаходяться за кілька кілометрів від села Геройське.

На самій косі чимало водойм (близько 150) з лікувальними мінералізованими грязями. Є тут і свої історичні цікавинки – наприклад, залишки реліктового лісу “Гілеї”, про який згадував іще Геродот. Недалеко від узбережжя, поруч з одним таким реліктовим осередком, є оглядова дерев’яна вишка. З неї видно навіть вітряки біля Очакова. Також варто відвідати залишки турецької фортеці, яка була зруйнована під час російсько-турецької війни – вони збереглися поблизу села Покровського. Ще одна споруда на згадку про ті часи – церква Святої Покрови в самому селі.

Тут проживає близько 240 видів диких птахів, з них 60 видів занесено до червоної книги. Окрім орлана білохвостого, лебедя та сірого журавля тут проживає й рожевий пелікан. Також можна зустріти чорноморських дельфінів афалін. Полюючи на рибу вони підпливають близько до берега.

Щодо проживання, то існує кілька варіантів, де зупинитися на Кінбурнській косі: готелі чи бази відпочинку, приватний сектор або кемпінг. Якщо ви плануєте подорожувати з наметом, то зауважте, що встановлювати намети поза зоною кемпінгів заборонено – це заповідна зона. А от котеджі або бунгало вам коштуватимуть від 2000-2500 за добу. На Кінбурнській косі є кілька магазинів, проте ціни на продукти вдвічі дорожчі, ніж на материку. Краще скуповуватися заздалегідь.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber