+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Гірськолижний курорт Буковель

Друзі, ми чекали особливого знака, щоб розповісти вам про чергове гірськолижному комплексі з нашої вже традиційної рубрики. Ми його отримали, та ще й який: сьогодні на найбільшому українському гірськолижному курорті був помічений Володимир Зеленський. Йдеться, звичайно ж, про Буковелі: про нього ми сьогодні і розповімо.

У 2012 році саме Буковель був визнаний найшвидше гірськолижним курортом світу. Тож не дивно: інфраструктура тут поліпшується з року в рік, з'являються все нові готелі, зростає якість сервісу. Тож не дивно, що серед відвідувачів курорту близько 10% - іноземці, і ця цифра з кожним роком зростає.


Буковель - порівняно молодий курорт, він заснований в 2000 році, а вже сьогодні тут близько 70 км підготовлених трас, і всі вони обладнані сніговими гарматами. Важливо, що Буковель спочатку був спроектований як лижний курорт, і вся інфраструктура розроблялася саме з метою привабити туристів на зимовий відпочинок: тут є ядро з одно-двоповерхових готелів, стоянок для авто, стріт-фудів, а вже від цього ядра по схилах постійно будуються нові підйомники і траси.

Більше 60 гірськолижних трас протяжністю від 300 до 2350 м. Представляють всі рівні складності, так що в Буковелі не будуть нудьгувати ні новачки, ні бувалі спортсмени. Також тут розташовано 16 підйомників з пропускною здатністю 34700 осіб / год.

Доїхати до Буковеля з Києва нескладно: Поїздка займе близько 10 годин, дорога порівняно непогана на всій протяжності: їхати варто через Житомир, Рівне, Тернопіль та Бучач, в об'їзд Івано-Франківська до містечка Яремче і, власне - кінцевого пункту поблизу села Поляниця. Готелів тут чимало, на будь-який смак і цінову категорію. Для особливо вимогливих лижників - Radisson Blu Resort і AmstelSki, варіанти простіше, але не менш рейтингові на тріпадвізоре - вілли "Мілена", "Льоку" і готель "Буквіль". З ресторанів найвищі рейтинги у "Червоній садиби", "Ведмежої гори" і Carparosa.

Буковель - це не тільки різноманітні "лижні" враження. Курорт розташований в серці Карпат, так що звідси легко дістатися до Яречме з вольєрне господарство і великим сувенірним ринком, Рахова та географічного центру Європи або Верховини - столиці Гуцульщини. Легко доїхати і до основних карпатських заповідників, водоспадів та інших природних пам'яток.

Чи не хочете надовго залишати Буковель? Не проблема - тут теж повно розваг на будь-який смак: караоке, кілька зон відпочинку, боулінг, і навіть повноцінний SPA-салон. Так що нудьга вам тут точно не світить! Навіть може пощастить зустріти президента

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber