+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Де краще відпочивати на Одещині

Одеса та Одеська область зустрічають відпочиваючих іскрометним гумором, колоритом, гостинністю. Тут туристи знайдуть чудовий клімат, тепле море, розкішні пляжі, вишукані вина. Протяжність курортної зони становить 300 кілометрів чорноморського узбережжя, і відшукати, де краще відпочивати в Одеській області не важко. На курортах пропонується розвинена інфраструктура, історичні та природні пам'ятки, розважальні комплекси. Кожен може на Одещині насолодитися тишею та єднанням із природою або, навпаки, відчути атмосферу розваг повною мірою.

Грибівка

Курорт Грибівка знаходиться за 30 км від Одеси. Тут туристам пропонується проживання у пансіонатах, санаторіях, готелях, приватному секторі. Містечко невелике, тому до моря близько з будь-якої його точки.

У Грибівці багато розваг:

  • нічні клуби та дискотеки;
  • луна парк;
  • катання на катамаранах, яхтах, водяних мотоциклах;
  • бари, кафе та ресторани;
  • галереї;
  • риболовля;
  • комп'ютерні клуби
Важливо! Добре розвинений і екскурсійний відпочинок, тому що від цього курорту легко дістатися історичних пам'яток.

Грибівка

Кароліно-Бугаз

Це ідеальне місце в Одеській області та Україні для сімейного відпочинку на березі моря. Воно віддалено від Одеси на 55 км. З одного боку – Чорне море, а з другого – Дністровський лиман.

На території села Кароліно-Бугаз розташовані пансіонати з номерами різного рівня комфорту, а також завжди можна зробити вибір на користь оренди квартири чи кімнати. У центрі селища запропоновано розвинену інфраструктуру – різні магазини, сувенірні лавки, кафе, бари, ресторани. За бажанням за велику кількість розваг можна відправитися в розташовані поблизу Затоку або Грибовку.

Кароліно-Бугаз

Курортне

У селищі Курортне на відпочиваючих чекає спокій, тиша та умиротворення. Сюди їдуть по якісний сімейний відпочинок. Село знаходиться в екологічно чистій місцевості. Переваги – відсутність сильних хвиль, чудові та широкі пляжі, невелика віддаленість від Одеси.

Тут завжди малолюдно, немає тісноти та натовпів туристів. На курорті можна вибрати відпочинок у готелях або приватному секторі.

Курортне

Затока

Курорт Затока незмінно називають одним із найкращих для якісного відпочинку на березі Чорного моря всією сім'єю. Тут добре розвинена інфраструктура:

  • на пляжі можна зайнятися кайтсерфінгом, віндсерфінгом;
  • увечері можна відвідати луна-парк, зіграти у більярд;
  • на пляжі покататися на гірках, катамаранах, яхтах, водних лижах, просто насолодитися шикарним пляжним повітрям та викупатися у теплих водах;
  • є можливість прогулятися морським узбережжям, помилуватися природними пам'ятками, насолодитися тишею;
  • придбати продукти, предмети, речі, а також сувеніри;
  • а також є можливість стрибнути з парашута або спробувати свої сили у дайвінгу.

Проживання пропонується з різним рівнем комфорту в залежності від особистих уподобань та бюджету. Загальна пляжна лінія Затоки сягає майже 20 кілометрів, а ширина становить 50-150 метрів золотистого піску.

До найбільш визначних пам'яток у районі курорту відносять аквапарк «Затока», де буде весело і дітям, і дорослим, Свято-Володимирський храм, Центральну алею, пам'ятник Володимиру. Додатково можна подивитися на Залізнично-автомобільний розвідний міст, побудований ще в 1955 році для позначення кордону між Білгород-Дністровським лиманом та Чорним морем.

Затока

Санжейка

Курорт Санжейка розташований на відстані 35 кілометрів від Одеси. Узбережжя привертає увагу піщаними пляжами, золотистим піском. На цьому курорті небагатолюдно, тому відпочинок буде тихим, спокійним. Житло можна зняти за невисокою ціною або просто розбити намет.

Важливо! Основна перевага – екологічна чистота. Привертає увагу мальовнича краса природи – високі урвища, порізана берегова лінія. Є кілька місцевих визначних пам'яток, є продовольчий ринок.

Санжейка

Сергіївка

Сюди їдуть, щоби насолодитися екологічною чистотою, поніжитися на теплому піску і викупатися в чистому морі. На курорті Сергіївка, який розташувався в Одеській області за 80 км від обласного центру, пропонується бальнеогрязевий відпочинок. Для приготування мінеральних ванн для лікування використовується лиманна вода. Вважається, що купання та клімат здатні омолодити та оздоровити організм.

Розміститися туристи можуть у добрих санаторіях, готелях, кемпінгах. Є можливість вибрати номер від економа до люксу за прийнятною ціною.

Чорноморськ

Курорт Чорноморськ приємно вражає мальовничою красою. У ньому велика кількість зелені. Все тішить доглянутістю, порядком. До Одеси всього 30 км, тому можна поєднувати насичений та розважальний відпочинок зі спокоєм, тишею. Ціни на житло тут набагато нижчі, ніж у самій Одесі, а відпочинок за якістю не поступається.

Тут все організовано для комфортного відпочинку на Одещині. Чорноморськ – морський порт, де все впорядковано. Внаслідок цього був неодноразово відзначений «Блакитним прапором», що є показником екологічної чистоти.

Чорноморськ

Приморське

На Одещині три курорти з такою назвою. Найпопулярніший розташований у Кілійському районі. Він віддалений від Одеси майже на 200 км. Тут можна повноцінно відпочити від цивілізації, відчути тишу, спокій. Ці пляжі на Одещині малолюдні, чисті. На території панує аромат солоних озер і трав.

На відстані лише 15 кілометрів біля курорту розташована «українська Венеція». Це легендарне Вилкове, де можна ходити по воді буквально як суходолом. А також поблизу розміщений Дунайський біосферний заповідник Ізмаїл, який приємно вражає і мирною, і військовою історією. У самому селищі можна вирушити на косу, де зустрічаються раковини рапанів. Біля курорту розмістилося озеро Сасик.

Миколаївка

За 100 км від Одеси розташоване село Миколаївка. Сюди їдуть за малолюдним, недорогим та якісним морським відпочинком. Тут чудове море, велика кількість рослинності, екологічна чистота і розмірений спосіб життя. Поблизу немає промислових центрів, тому місце ідеально підходить для відпочинку з дітьми.

Зупинитись можна у комфортних пансіонатах або вибрати доступний за ціною приватний сектор. Тут одне зі спокійних місць, де можна відпочивати на морі в Одеській області.

Миколаївка

Росєйка

Маловідомий куточок на Одещині, де можна з комфортом відпочити на морі. На курорті вражає довга берегова лінія, де можна насолодитись пляжним відпочинком повною мірою.

Важливо! Відпочиваючі обирають це місце за доступні ціни, безлюдні простори, багатство флори та фауни, близькість до лиману Шагани, де можна насолодитися бальнеологічним відпочинком.

Також можна вирушити на сусідні озера. У вечірній час чекатимуть інтернет-кафе, бари, нічні клуби, дискотеки та багато іншого. А за продуктами та іншими потрібними речами чи сувенірами можна вирушити як на місцевий ринок, так і в магазини.

Південний

Містечко приємно вражає архітектурними вишукуваннями, акуратністю, площею з чудовим світломузичним фонтаном. Відпочиваючим пропонується розкішний піщаний міський пляж, на якому є всі необхідні зручності. Загалом цей курорт Чорного моря тішить розвиненою інфраструктурою. А ще приморське місто чудово підходить для вечірніх прогулянок.

Зупинитись можна в готелях, приватному секторі або вибрати бази відпочинку. Ціни прийнятні та залежать від рівня послуг – від економ до люкса. Важлива перевага вибору Південного відпочинку на Чорному морі – близькість до визначних пам'яток. Є можливість буквально за 10 хвилин дістатися Коблево, розташоване в Миколаївській області. Там пропонується відвідати місцеві виноробні, відвідати аквапарк або заглянути до нічних клубів.

Південний

Лебедівка

З радянських часів Лебедівка відома як центр профспілкового відпочинку. Тут відсутні скрупульозні комарі. Мальовнича природа приємно дивує красою – казкової краси додають береги, що круто обриваються.

Ціна досить демократична, що теж значний плюс для відпочинку в Лебедівці. Зважаючи на невеликі габарити самого селища, довго йти до моря не доведеться – буквально всі місця проживання розташовані на першій береговій лінії.

Лебедівка

Катранка

Цей курорт є рай для відпочинку з дітьми. Тут безпечне море із пологим входом. Пропонуються довгі пляжі. Нічного життя, барів практично немає, тому гарантована тиша та спокій. Винайняти житло можна за бюджетною ціною, отримуючи нормальний рівень комфорту. За наявності особистого транспорту можна вирушити до найближчих пам'яток Одеської області.

До будь-якого курорту на Чорному морі найзручніше добиратися своїм ходом. Відмінне рішення – оренда позашляховика. Можна вибрати авто з великого асортименту та за доступними цінами, щоб відпочинок був максимально комфортним. Приємний бонус до шикарного пляжного відпочинку на Одещині відносять різноманітні екскурсії – Винна дорога Української Бессарабії, аквапарки, нерубайські катакомби, Білгород-Дністровська фортеця, дегустації вина в Шабо, прогулянки Дунаєм, нульовий кілометр та багато іншого. І подорож цими пам'ятками без автомобіля буде точно складно витівкою. Загалом відпочинок на курортах Одеської області – це екологічність, зручність, можливість забути про суєту трудових буднів.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber