+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Арабатська стрілка, Генічеськ - чому варто поїхати?

Друзі, ми продовжуємо тур маршрутами пляжної України. Минулого разу ми розповідали про Джарилгач та Кінбурнську косу.. Для всіх шанувальників тихого, спокійного відпочинку з усією сім'єю, настійно рекомендуємо відвідати Арабатську Стрілку і близькі до неї Генічеськ, Кирилівку, Щасливцеве. Маршрут можна скласти таким чином, що ви зумієте відвідати всі ваші локації і відмінно не тільки відпочити, а й оздоровитися завдяки чистому морському повітрю.

Якщо ви хочете відправитися в сімейний відпочинок з дітьми, то краще за все підійде Генічеська гірка або Генічеськ. Там досить дрібне море і широкий пляж. Для любителів дикої природи і глибоководного плавання найкраще поїхати в Стрілкове. А Щасливцеве стане ідеальним місцем для великих компаній.

Яким чином з Києва дістатися до Арабатської стрілки?

Власний або орендований автомобіль - найкращий вибір для дороги

Подорож на машині є найкомфортнішим вибором. Якщо у вас немає власного транспорту, то завжди можна його орендувати. І зробити це куди простіше, ніж може здатися на перший погляд. Та й плюсів у такого подорожі куди більше, ніж можливих мінусів. При оренді автомобіля ви отримуєте:

  1. Якісний сервіс.
  2. Великий асортимент справних і хороших автомобілів різного сегмента: економ, бізнес і преміум.
  3. Машини проходять регулярне технічне обслуговування до здачі авто і після його прийому від попереднього орендаря.
  4. Швидке оформлення броні або на сайті прокату, або по телефону.
  5. Кожен автомобіль застрахований і часто страховка входить у вартість оренди.
  6. Якщо ви плануєте довгу подорож, то можете розраховувати на знижки.

З переваг в першу чергу виділяється повна незалежність і можливість розподілити маршрут найзручнішим для вас способом. Таким чином ви будете зупинятися там, де захочете. По дорозі можна проїхати красиві пейзажі, які скрасять відстань між будинком і пунктом призначення. Подорожуючи до Арабатської стрілки ви побачите всю унікальність Херсонської області. Незаперечним плюсом відзначають і можливість подорожі з домашніми тваринами.

Ми розповімо який трасою доїхати на Арабатську стрілку, щоб ваша дорога була легкою і спокійною:

  1. Західна і Південна Україна - траси M-14, P-47. По дорозі через Миколаїв / Херсон ви виявиться на розвилці біля Петропавлівки на Генічеськ і Мелітополь. Вам потрібно буде продовжити свій шлях по трасі P-47 на дорогу до Новоолексіївці і до Генічеська.
  2. Східна, Центральна і Північна Україна - траси E-105, H-08, P-47. По трасі E-105 або H-08 ви рухаєтеся через Дніпро і Запоріжжя, потім по цій же трасі їдете до Новоолексіївка, через Мелітополь. На розвилці трас E-105 і P-47, звертаєте на другу трасу і прямо рухаєтеся до Генічеська.

Коли ви потрапляєте в Генічеськ, то біля Ж / Д станції слід звернути в праву сторону, там будуть мости через Генічеський і Арабатську затоки. Коли ви заїдете на Арабатську стрілку, то їдьте по трасі до того селища, де будете відпочивати:

  • Генічеська гірка - центральна вулиця Азовська;
  • Щасливцеве - центральна вулиця Миру;
  • Стрілецько - вулиця Центральна.

Дорога автобусом

Найпростішим способом дістатися до місця призначення вважається автобус. Автоперевізники здійснюють як регулярні рейси, так і сезонні. Варто зазначити, що до Генічеська ви можете доїхати прямим рейсом з таких міст:

  • Дніпро;
  • Запоріжжя;
  • Харків;
  • Кривий Ріг;
  • Вінниця.

Дорога автобусом має ряд значних переваг:

  1. Міжміські автобуси добре оснащені для довгої поїздки і там є містке багажне відділення, де можна залишити сумки і валізи.
  2. Поїздка з пересадками вимагає чіткого плану, в тому числі і того, що стосується розкладу транспорту. Автобуси їздять за чітким розкладом, що допоможе вам добиратися вчасно.
  3. Для покупки квитків не потрібно їхати на автовокзал. Ви можете дізнаватися про нові рейсах, бронювати і купувати квитки в інтернеті, а після тільки роздрукувати та пред'явити водієві.

Крім переваг, подорож на автобусі має і свої недоліки:

  1. До автовокзалу доведеться добиратися своїм ходом, що не зовсім зручно, особливо якщо ви подорожуєте з дітьми і у вас великий багаж.
  2. Автобус може приїхати в пункт призначення пізно ввечері і тоді цілий день відпочинку пропаде. Або ж автобус приїде вночі. Вранці ви не будете відчувати себе відпочив.
  3. У перевізників часто трапляються форс-мажори, через які можна їхати зовсім на іншому автобусі, з маленькою місткістю.

Подорож на поїзді

До Генічеська в літню пору можна дістатися поїздом, без пересадок. З великих міст Західної та Центральної України курсують поїзди, які довезуть вас до потрібного місця:

  • Львів;
  • Хмельницький;
  • Вінниця (проміжна зупинка);
  • Київ;
  • Олександрія;
  • Запоріжжя;
  • Дніпро.

Значним перевагою такої поїздки вважається:

  1. Дорога набагато дешевше, ніж автобусом;
  2. Є можливість дістатися практично з кожного великого міста, іноді це можна зробити і без пересадок.

Мінусів трохи більше:

  1. Витрачається багато часу на дорогу. Ви можете провести в дорозі добу, а то й більше.
  2. Більшість поїздом прибуває пізно вночі або рано вранці.
  3. Генічеський курорт знаходиться не біля вокзалу, а значить доведеться брати таксі або товпитися в маршрутці.

Що подивитися в Генічеську?

Генічеськ має порівняно невелику кількість знакових локацій, однак туристи облюбували кілька пам'яток:

  • Сходи на міський пляж, яку місцеві називають "потьомкінського". І хоч вона не така велична, як одеська, але види відкриваються приголомшливі. Біля грецької полуротонди мандрівники роблять красиві фотографії з видом на море.
  • Арка Калімбет, знаходиться по проспекту Миру. Будинок Калімбет відомий своїми катакомбами і аркою з кованими воротами. Об'єкт виглядає дуже цікаво, а екскурсоводи із задоволенням розкажуть історію будинку та його власника - місцевого поміщика.
  • Береговий маяк, який до цих пір працює, привертає увагу туристів своєю унікальністю. Він знаходиться на березі Утлюкського лиману і дивитися на нього можна навіть з міської набережної. Будівля має багату історію, адже саме завдяки йому Генічеськ розвинув свої торгово-морські зв'язку.
  • Алею казок варто відвідати туристам з дітьми. Адже там зібрані герої багатьох мультфільмів. А ще саме тут можна порадувати дитини атракціонами та ігровими майданчиками. Якщо ви приїхали на відпочинок з другою половинкою, то і вам буде що робити на Алеї. Саме там можна зробити красиві фото на тлі фотозоні і повечеряти в одному з ресторанів.
  • Краєзнавчий музей варто відвідати затятим шанувальникам історії. У ньому цілих 8 залів, кожен з яких розкриває певну тему. Якщо ви хочете зануритися в історію і ознайомитися з унікальними експонатами, то відвідайте це дивовижне місце.
  • Відчути себе дослідником і полоскотати нерви можна в катакомбах, чиї таємничі ходи розкинулися на 40 кілометрів під землею. Однак археологи впевнені, що там куди більше недослідженою території.
  • У дельфінарії можна відпочити під час перегляду програми з морськими котиками і дельфінами. Годинне уявлення особливо сподобається дітям, а й дорослих не залишить байдужими. Там же можна взяти участь в аукціоні, де продаються картини, які намалювали самі дельфіни під час представлення.

Арабатська стрілка: куди піти?

Арабатська стрілка пляж

Саме коса Арабатська стрілка може порадувати вас безліччю оздоровчих локацій, які позитивно впливають на здоров'я і куди завжди з'їжджаються ті, хто хоче відпочити і привести своє тіло в порядок. На Арабатській Стрілці є три лікувальних термальних джерела: в Генгоркі, Щасливцеве, Стрілковому. Температура води тут + 40-70 градусів. А місцеве солоне озеро Сиваш славиться своїми лікувальними грязями, які містять природні антибіотики. Розглянемо і інші визначні пам'ятки:

  • Водолікарня "Гарячий Джерело" - саме те місце, де ви зможете відпочити і оздоровитися під пильним наглядом медичного персоналу.
  • Гаряче джерело "Свердловина №25" дає можливість викупатися у воді, в складі якої тільки корисні мікроелементи і мінерали.
  • Солоне озеро не тільки красиво виглядає, але і корисно для здоров'я. Дістатися до нього можна на маршрутці.
  • Радонове озеро з часом стало місцем, куди приїжджають, щоб обмазатися цілющою гряззю з мулисте дно озера, яке наповнене водою тільки навесні.
  • Рожеве озеро найпопулярніше місце на Арабатській стрілці. Його часто використовують для фотосесій і це не дивно, адже краса п'яти кілометрового озера заворожує своїм незвичайним кольором.
  • Екстремалам радиться покататися на квадроциклах. Таким чином ви зможете не тільки повеселитися, отримати адреналіновий заряд, але побачити красу Херсонщині не через вікно в задушливій маршрутці, а під відкритим небом і з вітерцем.

Рожеве озеро

На Арабатській стрілці є маса варіантів житла на будь-який смак і будь-який гаманець. Від пансіонатів, вілл, приватних будиночків і комфортабельних кімнат у готелях біля моря - кожен знайде ідеальний для себе варіант.

Можна й зупинитися поряд - у Генічеську. Тут не настільки унікальна та дика природа, як на Арабатській стрілці, й навіть є місцевий парк імені Тараса Шевченка (кажуть, що інших “фішок” в містечку небагато). Однак для тихого оздоровчого відпочинку, особливо з дітьми - це те, що треба!

Кирилівка - це селище міського типу на схід від Генічеська, що знаходиться на півострові, утвореному двома лиманами Азовського моря. Дно тут воно пологе, без каменів і різких перепадів, а водоростей практично немає. Тут ви матимете чудовий відпочинок з дітьми. Головна розвага у Кирилівці — аквапарк "Острові скарбів". Один з найбільших в Україні, налічує 34 водяних атракціони для дітей та дорослих. Також тут працює дельфінарій та парк атракціонів.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber