+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Як захистити свій автомобіль від угону

Кожен водій думає, як захистити машину від угону. Існує безліч способів захисту легкового транспортного засобу. При виборі відповідних протиугінних засобів враховують низку факторів. Головна умова – захист від угону автомобіля має бути комплексним. Це гарантує, що автомобіль не буде зламаний та викрадений. Які бувають кошти від угону , буде детально розглянуто у цій статті.

Електронні протиугінні системи

Електронний захист авто від угону вважається одним із сучасних способів. До цієї категорії входить кілька засобів, що захищають машину від злому. Основні електронні засоби захисту від угону :

  • Сигналізація. Система буває звуковою, світловою. Сучасними засобами, які можуть надійно захищати автомобіль, вважаються сигналізації з оповіщенням на брелок чи смартфон власника. Пристрій здатний заблокувати двигун. Але у випадку, якщо злом все ж таки відбудеться, викрадач швидко відключить блок управління в салоні, і відключить його за допомогою спеціального сигналу-імпульсу. Маючи таку глушилку , викрадачу навіть не потрібно шукати блок керування. Деякі моделі захисту мають цифрове виконання. Вони надійніші за аналогові протиугонки.
  • Іммобілайзер. Цей вид електронного захисту не дозволять викрасти автомобіль своїм ходом. Але власник не отримуватиме сповіщень у разі спроб злому викрадачем. Це цифрове блокування, яке вимагає авторизації при запуску авто. Для цього може використовуватись магнітний ключ для замку запалювання, натискання штатних кнопок. Є варіанти з використанням радіометок, використання бездротового каналу зв'язку смартфона та інше.
  • Супутникові протиугонки. Пристрій надсилає повідомлення оператору, а не власнику машини. Тому потрібно оплачувати послугу із встановленою періодичністю. Якщо немає вбудованого блокування двигуна авто , цей метод захисту буде неефективним.

Забезпечити високий ступінь захисту можуть протиугонки з функцією іммобілайзера, вбудованим GPS -датчиком. Це комплексна система, що забезпечує надійний захист автомобіля. GPS- маячок показуватиме місцезнаходження транспортного засобу, навіть якщо зломщику вдасться забрати авто.

Механічні протиугінні засоби

Електронні засоби захисту будуть менш ефективними, якщо не будуть задіяні механічні протиугінні пристрої. Їх не можна зламати за допомогою спеціальних блокаторів сигналу. Уганяти машину в цьому випадку зловмисники зможуть лише після зламування механічного пристрою. Найпростішим способом є використання проворотів або згортків. Вони дозволяють зламати замок інструментом, який повертається рукою.

Чим складніше механічне протиугін , тим більше часу витратить зловмисник на її злом. Скільки він возитиметься із захистом, залежить від її місця розташування, конструкції. У деяких випадках зловмиснику будуть потрібні спеціальні пристрої , наприклад, болгарка, болторіз , гідроножиці та інше. Шансів викрасти авто в цьому випадку набагато менше.

Замок на капот

Замок на капот може ефективно убезпечувати транспортний засіб від злому та угону. Дані засоби захисту автомобіля можуть використовуватися в комплексі з електронними маяками та іммобілайзерами. Іноді цей спосіб використовується як окремий спосіб захисту.

Замок забезпечить гарний захист у разі цифрового блокування, яке розташоване під капотом. Це запобігатиме доступу до електронного засобу захисту, який знаходиться під капотом. Така схема не дозволить відключити автомобільний блок керування із салону. Щоб дістатися до нього, зловмиснику доведеться зламувати замок на капоті.

Замок може просто керуватися тим самим пристроєм, який блокує двигун. Поки власник не здійснить авторизацію, капот буде заблоковано. Конструкція замку є універсальною, але можна використовувати додаткові посилення. Але можна замовити замок під конкретну модель транспортного засобу.

Блокатор керма

Встановлювати блокатор руля зазвичай вирішують власники недорогих автомобілів. Ступінь захисту від крадіжки залежить від якості конструкції. Дорогі замки здатні убезпечити машину від угону. Але варто враховувати, що лише один такий замок не вбереже дорогий автомобіль від крадіжки.

Звичайно, якісний механізм змусить витратити на його злом більше часу. Але часто викрадачів це не зупиняє. Щороку викрадають безліч автомобілів із замком на кермі лише тому, що власник просто забув або полінувався встановити захисний механізм. І таких випадків справді багато.

Блокатор керма

Замок на коробці передач

Встановлення замка на коробку буде ефективним засобом захисту за умови цифрового блокатора під капотом. Він заблокує перемикання передач у салоні. Але такий замок для професіонала не викликає складнощів. Йому достатньо буде розібрати консоль і включити передачу приводом. Навіть при тому, що ручка коробки залишиться в положенні «Паркінг».

Але якщо капот не закритий, на нових автомобілях вибирати потрібну передачу не складно. Тому на капот також потрібно ставити замок.

Блокатори дверей

Блокатор дверей виконаний у вигляді штирів, які ефективно захистять транспортний засіб від злому. Зазвичай це частина комплексної охоронної системи, яка встановлюється на дорогі автомобілі.

Варто враховувати, що окрім встановлення штирьового замку потрібно зробити спеціальний захист для скла. На них встановлюють протиударну плівку.

Блокування коліс та педалей

Цей спосіб блокування використовується нечасто. Справа в тому, що при використанні цієї протиугінки в гальмівній системі створюється високий тиск. Це досить ризиковий процес, який часто призводить до виходу з ладу гальмівної системи.

Можна блокувати педалі, але в цьому випадку також є ризик виникнення позаштатних ситуацій. Тому такий спосіб практично не використовується.

Захована кнопка блокування

Це спеціальна кнопка, що розриває ланцюг забезпечення запуску двигуна. Вона прихована від очей. Наприклад, кнопку можна поставити дроти електронного блоку управління або ланцюг бензонасоса. Для запуску двигуна кнопку необхідно натиснути або додати до спеціального пристрою електронний ключ, ввести пароль. В іншому випадку двигун не заведеться, а на пошуки блокатора зловмиснику доведеться витрачати багато часу.

GPS - трекери та маяки

Цей спосіб захисту дозволяє знайти машину у разі її викрадення. Зазвичай після злому зловмисники залишають викрадений транспортний засіб у проміжному перевалочному пункті. Зазвичай це якийсь гараж, який знаходиться неподалік місця злочину. Якщо викрадачі не скористаються глушилками, знайти місце розташування автомобіля буде просто.

Трекер із датчиком GPS перебуває у включеному положенні постійно, а маяк подає сигнал із певною періодичністю. Перший спосіб вимагає підключення пристрою до акумулятора. Маячки мають вбудоване автономне джерело живлення, залишаючись непомітними. Вони не вимагають заміни батарей протягом багатьох років.

Комплексний захист

Щоб надійно захистити свій автомобіль від угону, потрібний комплексний захист, що включає кілька електронних і механічних засобів. Популярною стратегією є встановлення наступних захисних компонентів:

  • маячки або трекери ;
  • механічні замки;
  • іммобілайзер;
  • бронеплівка для скла;
  • гравіювання на фарах, дзеркалах, інших деталях номера VIN.

Зловмисник може не виявити деяких її компонентів. Це значно збільшує шанси, що авто все ж таки не буде викрадено.

Деякі моделі машин мають маркування з автономером , який видно лише при використанні спеціального обладнання. Перевіривши його, можна знайти зареєстрованого власника.

Каско з ризиком «викрадення»

Цей спосіб захисту не вбереже від викрадення, проте дозволить повернути гроші за транспортний засіб. Ціна страхового полюса залежить від моделі авто, протиугінної системи та низки інших факторів.

Щоб отримати страхові виплати, слід чітко виконувати вимоги договору. Тому без досвідченого юриста, який пояснить усі нюанси, не обійтись.

Зберігання ключів

Викрадачі можуть зробити дублікат ключів перед продажем, можуть вкрасти їх і зробити дублікат. При продажі викрадачі можуть попросити власника показати обидва ключі. При цьому один із них непомітно змінюється на муляж.

Важливо стежити за ключами від машини, не втрачати їх, не залишати без нагляду. Якщо ключ було втрачено і знайдено, краще поміняти замки.

Де краще паркуватися та яких місць варто уникати

До вибору місця паркування потрібно поставитись відповідально. Гараж вважається найкращим місцем, але й тут існують певні ризики. Погано, якщо у гаражному кооперативі немає освітлення, охорони. Якщо зловмисник потрапить у гараж, він без особливих проблем викраде машину.

Більшість машин викрадають із паркування біля будинку. Досвідчених зловмисників не зупиняють навіть камери спостереження, автоматичні шлагбауми та ворота. Також багато викрадень відбувається на парковках біля торгових центрів.

Краще залишати машину на парковці, що охороняється. Тут використовують охоронне обладнання професійного класу.

Альтернативні засоби захисту

Допоможуть захистити автомобіль від угону комплекс стандартних та нестандартних методів захисту. Наприклад, машини з унікальною аерографією практично не викрадають. Можна також усунути личинку замка, встановити обманку сигналізації або використовувати інші оригінальні методи.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber