+38 067 329 26 26
Зв'язатися з нами
Напишіть нам
USD
  • UAH
  • EUR
RU/UA/EN

Подорож з дітьми на машині

Зміст
  1. Переваги та недоліки поїздки на авто з дитиною
  2. З якого віку автоподорож з дітьми буде комфортним?
  3. Рекомендації для тривалої поїздки на машині з дитиною
  4. Про що слід подумати заздалегідь?
  5. Як організувати сон?
  6. Які розваги придумати в авто?
  7. Як підтримувати порядок?
  8. Коли робити зупинки і які саме?
  9. Як організувати нічліг в авто з дитиною?
  10. Чек-лист: збираємо все необхідне в поїздку з дитиною
  11. Як і на чому готувати їжу?
  12. Що краще брати з напоїв?
  13. Який одяг необхідна?
  14. Які іграшки варто взяти дитині?
  15. Чи варто дозволити мобільні ігри або мультфільми в поїздці?
  16. Аптечка першої допомоги: що повинно бути обов'язково?
  17. Чи потрібно коляска в автоподорожей?
  18. Серветки - це важливо!
  19. Збираємо сумки правильно
  20. Дитяче обладнання, екіпірування й інші речі
  21. Що робити, якщо дитину заколисало і як запобігти нудоту?
  22. Плануємо автоподорож з дітьми правильно

Подорож з дітьми на машині - це не просто, але цікаво і захоплююче. Важливо продумати все заздалегідь, подбати про наявність потрібних речей і аптечки. І тоді відпочинок пройде добре і запам'ятається з позитивного боку.

Переваги та недоліки поїздки на авто з дитиною

Плюси автоподорожі з дитиною:

  • поїздка на авто дешевше інших видів транспорту;
  • ви самі контролюйте, коли робити зупинки і де ночувати;
  • немає обмежень в багажі - можна брати стільки речей, скільки потрібно;
  • поїздка може зайняти будь-який час;
  • дитина легше переносить подорож в авто, ніж в поїзді або літаку;
  • нові враження;
  • контроль мікроклімату;
  • відсутність незнайомців.

Мінуси:

  • малюк може повести себе непередбачувано;
  • є ризик надзвичайних ситуацій на дорозі;
  • повноцінний відпочинок в автоподорожей з маленькою дитиною не гарантований.

Уникнути мінусів допоможе грамотне планування поїздки. Особливо відповідально потрібно вирішувати, що взяти в дорогу на машині з дитиною.

Подорож з дітьми на машині

З якого віку автоподорож з дітьми буде комфортним?

Подорожувати з дітьми можна з будь-якого віку. З немовлям поїздка буде нескладною, якщо малюк спокійний - він буде переважно спати. При поїздці з дитиною 2 років потрібно подумати про розваги і регулярних зупинках. Дошкільник більш старшого віку спокійно переносить поїздки, якщо є розваги. Головне - продумати деталі, щоб усім було комфортно. В цілому всі діти різні - один плаче, інший спокійний.

Для комфортної подорожі можна взяти в оренду позашляховик. Це зручно - він місткий, легко подолає будь-яке бездоріжжя. А головне - можна не переживати за технічний стан та інші дрібниці, це турбота компанії з оренди. Для вас сотсавілі рейтинг автомобілів для подорожей по Україні.

Подорож з дітьми

Рекомендації для тривалої поїздки на машині з дитиною

Є деякі поради, які зроблять подорож на авто простіше і спокійніше. Основні серед них:

  1. Подорожуйте по трасах з хорошими заправками. На них можна спокійно відпочити, поїсти в кафе, відвідати чистий туалет, а іноді і прийняти душ.
  2. Від контейнерів з їжею краще відмовитися. Можна взяти з собою мінімум - на найближчий перекус. Переважно поїздки на авто актуально в теплу пору року, тому їжа може просто зіпсуватися. А також не факт, що дитина або самі дорослі захочуть є.
  3. Бажано, щоб іграшки були музичні і не гучні. Це з часом починає відволікати від керування авто.
  4. Не варто включати мультики одразу, як тільки ви рушили в дорогу. Дитина ще на емоціях і передчутті від подорожі, тому він зможе спокійно посидіти деякий час. Далі пустите в хід іграшки, а коли він втомиться і почне дратуватися без причини на допомогу прийдуть мультики.
  5. Подбайте, щоб вологі і сухі серветки були буквально всюди для зручності. Додатково візьміть антисептик.

тривалі поїздки на машині з дитиною

Про що слід подумати заздалегідь?

Є ряд речей, про які треба дбати заздалегідь. Продумайте їх ще на етапі планування відпочинку всією сім'єю.

Як організувати сон?

Якщо дитина спить вдень, потрібно вгадати час виїзду так, щоб було 1-1,5 години до сну. Малюк спокійно їх перенесе, далі засне на дві-три години, і в шляху залишиться бути набагато менше часу.

Якщо водієві потрібен відпочинок, можна залишити його в машині, а з дитиною прогулятися по околицях протягом 1-1,5 години. Особливо добре, якщо підгадати прогулянку до його сну, щоб він проїхав потім трохи і заснув на денний сон.

сон дитини в автомобілі

Які розваги придумати в авто?

Розваги в авто можуть бути самими різними в залежності від віку дитини та її переваг. Основні серед них:

  • перегляд мультфільмів;
  • прослуховування аудіо-казок або дитячих пісень;
  • гри на смартфоні або планшеті;
  • гри в іграшки;
  • гри в міста.

Також можна взяти з собою тісто для ліплення або пластилін, особливо якщо дитина маленька. Зліпити повноцінну фігурку не вийде, зате у дорослих буде час трохи перепочити.

розваги для дітей в авто

Як підтримувати порядок?

Підтримувати порядок в автопоїзді з дитиною 1 рік або дошкільням дуже складно. Не дивлячись на всі зусилля, крихти, папірці будуть в салоні.

Мама може спробувати пограти з дитиною в гру прибирання, але навряд чи його вистачить на довго. Просто подбайте про наявність окремо пакета для сміття і збирайте все зайве під час зупинок.

Коли робити зупинки і які саме?

Бажано розділити подорож на частини. Те відстань в дорозі, яке можуть витримати дорослі, непосильний для дитини, особливо маленького.

Оптимально, якщо великі зупинки будуть через кожні 6-7 годин шляху. Більше дитина точно не зможе спокійно сидіти. Тобто комфортно, якщо після 6-7 годин проходження ви зупинитеся в якомусь місті, прогуляєтеся і залишитеся на нічліг. У розрахунок приймається саме час їзди.

Додатково потрібно робити маленькі зупинки по 15-30 хвилин. Бажано їх робити через кожні 1-1,5 години, щоб дитина не встигав засидітися. Чим менше малюк, тим частіше його потрібно трохи часу, щоб пройтися і змінити обстановку. Підліток зможе винести подорож нарівні з дорослими, а ось трьохлітка навряд чи всидить спокійно більше півтори години. Відповідно, поїздка в 6-7 годин розтягнеться трохи довше.

зупинки під час подорожі

Як організувати нічліг в авто з дитиною?

Краще зупинятися на нічліг в хостелах, готелях або готелях. Перші в пріоритеті з кількох причин - більш низька ціна, цілодобове заселення, постійний доступ до кухні. Причому майже в кожному хостелі є сімейні номери з ванною.

Можна організувати нічліг і в автомобілі, якщо дозволяє вільний простір. Дитину можна покласти на задньому сидінні або в розкладається дитячому кріслі. Батьки - на передніх сидіннях. Але пам'ятайте, що так відпочинок буде неповноцінним і про бадьорості на ранок можна забути.

нічліг в авто з дитиною

Чек-лист: збираємо все необхідне в поїздку з дитиною

Подорож з дитиною на машині - це непросто. Бажано скласти собі чек-лист, і слідувати йому. Важливо заздалегідь продумати, як готувати їжу, чи потрібна коляска, що взяти з собою і інші дрібниці.

Як і на чому готувати їжу?

При організації їжі діє важливе правило - не варто морочитися. Підготуйтеся до того, що ви фізично не зможете готувати звичне запечене м'ясо, салати, супи і різні делікатеси. Крім цього, дитина в подорож може взагалі відмовлятися від їжі або їсти тільки фрукти. Це цілком нормально, так його організм реагує на стрес.

Для новонароджених, які ще на грудному вигодовуванні або малюків на харчуванні сумішшю проблема з їжею вирішується простіше за все. Досить прикласти до грудей або розвести теплою кип'яченою водою суміш або молочну кашу - і дитина буде ситий.

Якщо дитина вже на загальному харчуванні, то є кілька варіантів:

  1. Самостійна приготування на газовому пальнику. До неї потрібно обов'язково взяти запасний балон газу. В принципі, можна приготувати все, але потрібно пам'ятати про те, що паливо не нескінченне. Краще вибирати прості в приготуванні каші, макарони або саморобні напівфабрикати.
  2. Космоїжа. Це будь-яка їжа в пачках, в м'яких упаковках. Продається в будь-якому супермаркеті. Бувають не тільки овочеві або фруктові пюрешкі, а повноцінні обіди - з м'ясом, картоплею, птахом. Смачно і поживно.
  3. Їжа в баночках. Це теж готовий варіант, який досить відкрити і ситний обід вже готовий. Є різні смаки, як м'ясні, так і овочеві, і навіть десерти. Причому можна не везти все це з дому, а купити по дорозі в магазині.
  4. Перекус. Це можуть бути будь-які продукти, які не потрібно готувати. Наприклад, яблука, виноград, морква, банани, хлібці, сушки, хліб, печиво, соломка, вафлі і т. д.

їжа для подорожі

Що краще брати з напоїв?

З напоїв варто взяти воду, точніше багато води. Для дитини потрібно подбати про наявність пляшки з соскою або зі спортивним шийкою. Воду бажано покласти так, щоб вона не була під прямими сонячними променями і, відповідно, не нагрівалася.

Додатково можна взяти з собою сік або питний йогурт. Але їх потрібно буде випити в першу чергу, щоб вони не зіпсувалися.

Важливо! Після будь-яких солодких і тим більше газованих напоїв захочеться ще більше пити. Тому звичайна чиста вода без газу в пріоритеті. Беріть її з запасом і по дорозі не забувайте поповнювати запаси, щоб подорож з дитиною до року або більш старшого віку пройшло без проблем.

Який одяг необхідна?

З одягу обов'язково варто взяти щось легке, бавовняна, щоб в ньому їхати в авто. Наряджати себе і дитину в красиві речі немає сенсу, особливо якщо вони незручні. Їх краще взяти з собою, щоб потім переодягнутися по прибуттю на місце.

Обов'язкові речі:

  • Нижня білизна;
  • майки та футболки;
  • шорти або спідниці;
  • плаття або красивий костюмчик для дитини дівчинки або хлопчика, відповідно;
  • теплий одяг на випадок похолодання або вечірніх прогулянок;
  • шльопанці для хостела і прогулянок на море;
  • кросівки або сандалій для походу по місту.

Збираючись на море на машині з дітьми, також варто продумати, куди саме ви їдете. Наприклад, відпочинок дикунами вимагає стійкий і нековзних сандалій, а якщо це курортне місто, можна вибрати красиві відкриті черевички або туфельки.

Які іграшки варто взяти дитині?

Іграшок повинно бути багато, але не видавайте дитині відразу все. Досить 1-2 на перший час, як він від них втомиться, ще 1 і т. д.

Порада! Нехай малюк обов'язково візьме свою улюблену іграшку з собою. Не обмежуйте його вибір.

Ідеально, якщо іграшки будуть новими. Що любить дитина? Машинки, ляльки, м'ячики? Купуйте побільше дрібних іграшок і періодично видавайте під час поїздки, коли здається, що малюк зовсім втомився або засмутився. Ефект новизни добре відволікає і піднімає настрій.

іграшки для дитини

Чи варто дозволити мобільні ігри або мультфільми в поїздці?

Більшість батьків твердо впевнені, що дивитися мультики або грати на смартфоні можна тільки 15 хвилин в день. Щоб поїхати на відпочинок з комфортом, можна приглушити свою совість і дозволити дитині трохи більше. Так у вас буде півгодини спокійної поїздки без плачу і смикання за рукав.

Важливо! Далеко не завжди по дорозі добре ловить мобільний інтернет. Тому бажано заздалегідь звільнити місце на смартфоні або планшеті і накачати побільше улюблених мультиків або ігор дитини.

Аптечка першої допомоги: що повинно бути обов'язково?

Дуже важливо взяти з собою аптечку. Маленька дитина може впасти, подряпати коліно, переохолодитися в море або ще щось гірше. Не завжди поруч є аптека, щоб швидко купити потрібні ліки. Враховуйте не тільки список потрібних ліки, але їх форму - для дітей краще брати не таблетки, а сиропи. Обов'язково дивіться на рекомендований вік.

Поїздка на машині з немовлям або малюком постарше повинна проходити з аптечкою, в якій лежать:

  • знеболюючі, наприклад, «Парацетамол» або «Анальгін»;
  • жарознижуючі, наприклад, «Ібупрофен» або «Нурофен»;
  • протидіарейні кошти, наприклад, на основі етеросорбентов або лопераміду;
  • засоби для відновлення водного балансу (дуже важливі при отруєнні);
  • ферментовані препарати для поліпшення роботи травлення, наприклад, з панкреатином в основі;
  • антигістамінні на випадок алергії, причому бажано вибирати засоби на базі рупатадіна або цетиризина, так як від них не хилить в сон;
  • спазмолітики для дорослих, наприклад, з дротаверина;
  • кошти від заколисування;
  • антисептик, засоби для прискорення ранозажівленія, спреї та мазі від порізів, бинти і пластирі на випадок падіння або поранення;
  • засоби від нежитю, наприклад, фізіологічний розчин, як самий нейтральний, або аналоги з судинозвужувальну ефектом;
  • репеленти від комах для дитини і дорослих, а також кошти від укусів, щоб малюк не розчісувала;
  • засоби для захисту шкіри від сонця - беріть з високим SPF 50+.
Важливо! Якщо у вас або дитини є якісь медикаменти, які потрібно приймати регулярно, їх слід взяти з запасом - хоча б на 3-5 днів.

Аптечка першої допомоги

Чи потрібно коляска в автоподорожей?

Коляску варто брати обов'язково в подорож з однорічною дитиною або дошкільням. При зборах будинку може здатися, що легко впоратися і без неї, і можна заощадити місце. Це не так. Обов'язково візьміть вашу коляску. Вона стане в нагоді. Краще не взяти зайве плаття або навіть іграшки.

Серветки - це важливо!

Вони потрібно обов'язково! Знадобляться і вологі, і сухі.

Збираємо сумки правильно

Не варто складати всі речі в одну валізу. Краще взяти кілька сумок:

  • з їжею в дорогу;
  • з речами для ночівлі в готелі або готелі;
  • із засобами для особистої гігієни;
  • з аптечкою;
  • з іграшками.

Те, що не може терміново знадобитися в дорозі, можна заховати в дальній кут багажника в загальному валізі.

Дитяче обладнання, екіпірування й інші речі

Додатково потрібно взяти з собою маску з трубочкою для пірнання, ласти, відерце з пасочками, надувний круг і інші речі для більш цікавого і безпечного відпочинку.

Для маленької дитини актуально взяти невеликий надувний басейн. Його можна поставити прямо на пляжі - це і зручно, і безпечно. Зазвичай в них є надувні іграшки, тому малюкові не буде нудно.

Що робити, якщо дитину заколисало і як запобігти нудоту?

Якщо дитину заколисало, потрібно зупинить авто, вийти на свіже повітря. Можна дати трохи води. Рухатися далі можна тільки після того, як самопочуття дитини прийде в норму.

Запобігти проблему допоможуть засоби від заколисування. Продаються в будь-якій аптеці і коштують не дорого.

Плануємо автоподорож з дітьми правильно

У подорожі з дитиною потрібно все планувати наперед. Спочатку розберіться з маршрутом. Бажано, заздалегідь забронювати місця для ночівлі, продумати, в яких містах будуть зупинки, що подивитися і куди сходити розвіятися.

Планувати проект відпочинку потрібно аж до того, хто з дорослих несе будь пакет, а хто веде дитину і т. Д. Це хороший спосіб полегшити собі життя. Оптимально запланувати заздалегідь, на якому авто ви поїдете в поїздку.

Попереднє бронювання авто з автокріслом - хороша можливість отримати невелику знижку.

Головна рекомендація - концентруються на мінуси, подбайте про безпеку, і подорож пройде захоплююче і цікаво. Такий досвід точно запам'ятається з позитивного боку і вам, і дитині, а якщо врахувати вищеописані поради з планування такої поїздки, то вона пройде ідеально.

Задавайте питання в InstagramЗадавайте питання в TelegramЗадавайте питання в Viber